CitoDrive voor bedrijven

Wilt u het rijgedrag van bestuurders binnen uw organisatie verbeteren? CitoDrive brengt met behulp van assessmentinstrumenten het rijgedrag van zakelijke bestuurders in beeld. Er zijn vier digitale assessments beschikbaar. U bepaalt zelf welke assessments u afneemt. Als rijopleider, lease- en verzekeringsmaatschappij en organisatie met grote wagenparken kunt u CitoDrive inzetten in rijopleidingen, maar ook in veiligheids- en duurzaamheidsprogramma’s.

Hoe werkt het?

Met CitoDrive stelt u eerst een risicoprofiel van uw bestuurders vast. Dit profiel stelt u vast na het maken van de eerste twee assessments:
  • de Driver Risk Assessment;
  • de Situational Awareness Test.

Deze assessments vullen uw medewerkers online in. Na het maken van elke toets is er direct een persoonsgebonden rapport beschikbaar. Hiermee krijgt de bestuurder inzicht in zijn of haar:
  • gevaarherkenning;
  • bewustzijn van de verkeerssituatie;
  • rijstijl;
  • risicoprofiel.

Daarnaast kunt u als werkgever groepsrapporten samenstellen.

Indeling in risicoklassen

Behalve inzicht in de afzonderlijke risicoprofielen van uw bestuurders, kunt u hen indelen in een hoge, middelhoge of lage risicoklasse. Op basis van deze risicoklassen maakt u een selectie van de bestuurders waarvan het rijgedrag voor verbetering vatbaar is. Voor deze groep organiseert u als werkgever gerichte rijvaardigheidstrainingen. U hoeft dus niet iedereen op training te sturen, maar bepaalt zelf welke risicogroep u aan wilt pakken. Kostenbesparend dus!

Rijvaardigheidstraining

Voorafgaand aan een rijvaardigheidstraining, maken de bestuurders het derde assessment van CitoDrive: de Driver Self Assessment. Deze ‘nulmeting’ biedt inzicht in het zelfbeeld van de kandidaat en is een waardevolle input voor de rijvaardigheidstrainer. Deze weet precies waar hij tijdens de training extra op moet letten, of extra aandacht aan moet besteden. Tijdens de praktijkrit gebruiken de instructeurs vervolgens het vierde assessment: de Driver Performance Assessment. Hiermee beoordelen zij de kandidaat op onder andere voertuigcontrole, milieubewust rijden, veiligheid, doorstromen en sociaal rijgedrag.

Totaalpakket van toetsen en trainen

Het is mogelijk om te kiezen voor een afgestemd totaalpakket van toetsen en trainen. Ga hiervoor naar de website van VVCR Europe. Samen met Cito ontwikkelden zij het ‘Safe en Eco Driving, powered by Cito’-pakket. Dit pakket maakt gebruik van de instrumenten van CitoDrive. Daarnaast zijn de instructeurs van VVCR speciaal getraind in het gebruik van de CitoDrive-instrumenten tijdens de praktijktraining. Download voor meer informatie de brochure Safe en Eco Driving.

Best practices toetsen en trainen
  • Het Safe en Eco-pakket leverde een besparing van 13% op het wagenpark met 1000 bestuurders van KPN.
  • Het Safe en Eco-pakket bespaarde 6,9% op de busvloot van Arriva.
  • Een investering van € 300.000,- in Safe en Eco Driving bespaarde een grote cateraar € 3 miljoen.

Ga naar

Meer weten?

Toetsen en trainen in beeld

CitoDrive trechter