Exameninformatie Beveiligingsadviseur Luchtvracht

Cito verzorgt, in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, de afname van het theorie-examen Beveiligingsadviseur Luchtvracht (BAL).

Flexibele examinering

Het examen nemen wij digitaal af. Dit betekent dat u het examen kunt maken op een zelfgekozen datum, tijdstip en locatie. U kunt terecht in een van de testcentra van Lamark. De testcentra zijn over het hele land verspreid, de meeste kandidaten kunnen een examen in de buurt van de woon- of werkomgeving afleggen.

Theorie-examen

Het theorie-examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen, waarbij de kandidaat telkens één antwoord kiest. Om een voldoende te behalen moeten tenminste 28 vragen goed beantwoord zijn.

Duur examen

Het examen duurt maximaal 60 minuten.

Examen boeken

De examens kunnen uitsluitend met een toegangscode geboekt worden. Deze bestelt u in het rechterblok. Wilt u een theorie-examen afleggen en beschikt u over een toegangscode? Meld u dan aan via de link in het rechterblok en volg stap voor stap de aanmeldingsprocedure. U ontvangt een e-mail met de aanmeldingsgegevens.

Bestellen toegangscodes

Wilt u als opleiding toegangscodes aanschaffen? Ga naar Bestellen toegangscodes in het rechterblok.

Uitslag

U ontvangt direct na het examen een voorlopige uitslag. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De definitieve uitslag ontvangt u ongeveer twee weken na de afname.

Meer informatie

U vindt het examenreglement en de informatiebrochure rechts op deze pagina.