Exameninformatie BOA OV

Cito verzorgt de organisatie en afname van het examen Buitengewoon Opsporingsambtenaar Openbaar Vervoer (BOA OV). Het examen is ontwikkeld in opdracht van branchevereniging KNV en de examencommissie BOA OV heeft dit examen vastgesteld.

De RET over de BOA OV-toetsen van CitoExamenonderdelen

Het examen BOA OV bestaat uit de examenonderdelen Rechtskennis en het invullen van een Combibon aan de hand van een videocasus.
 

Flexibele examinering

Het examen BOA OV nemen wij digitaal af. Dit betekent dat u het examen kunt maken op een zelfgekozen datum, tijdstip en locatie. U kunt terecht in een van de testcentra van Lamark. De testcentra zijn over het hele land verspreid, de meeste kandidaten kunnen een examen in de buurt van de woon- of werkomgeving afleggen.

Examenonderdeel Rechtskennis

Het examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarbij de kandidaat telkens één antwoord kiest. Om een voldoende te behalen moeten tenminste 34 vragen goed beantwoord zijn. Het examen duurt maximaal 90 minuten.

Examenonderdeel Combibon

Het examen bestaat uit een korte videocasus van een gepleegde overtreding in het openbaar vervoer. Aan de hand van deze casus moet digitaal een Combibon worden ingevuld. Dit examen duurt 60 minuten.

Examen boeken

BOA OV examens kunnen uitsluitend met een toegangscode geboekt worden. Deze bestelt u in het rechterblok.
Wilt u een BOA OV examen afleggen en beschikt u over een toegangscode? Meld u dan aan via de link in het rechterblok. Maak eerst een keuze voor een examenversie, daarna volgt u stap voor stap de aanmeldingsprocedure. U ontvangt een e-mail met de aanmeldingsgegevens.

Uitslag

U ontvangt direct na het examen een voorlopige uitslag. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De definitieve uitslag ontvangt u binnen twee weken.