Exameninformatie EPA-U

Cito verzorgt in opdracht van ISSO (Kennisinstituut voor de installatiesector) het examen Energieprestatiecertificaat Utiliteitsbouw.

Vier toetsen

Dit examen bestaat uit vier toetsen.

Toets 1
Een digitale meerkeuzetoets die de kandidaat in een testcenter aflegt. 

Toets 2
Een case waarbij de kandidaat een gebouw indeelt in energiesectoren. 

Toets 3
Een case waarbij de kandidaat aan de hand van foto’s en plattegronden een gebouw opneemt en vervolgens de gebouwgegevens verwerkt in het opnameformulier uit de ISSO publicatie 75.1. 

Toets 4
Een case waarbij we toetsen of de kandidaat gegevens van een ingevuld opnameformulier op de juiste wijze invoert in het softwareprogramma. 

Certificaat

Uiterlijk zes weken na het examen ontvangt u de uitslag. Als u binnen één jaar voor alle vier de toetsen bent geslaagd, ontvangt u het certificaat ‘EPA-adviseur Energielabel Utiliteitsbouw’. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Aanmelden

  • Ga naar deze pagina voor het aanmeldformulier voor toets 1;
  • Ga naar deze pagina voor het aanmeldformulier voor toets 2, 3 en 4.

Let op: u kunt zich niet voor meerdere examens tegelijk aanmelden. Voor elk examen moet u opnieuw het aanmeldingsformulier invullen.

U kunt zich aanmelden door één van de twee aanmeldingsformulieren links in het menu in te vullen.

Locatie

Toets 1 is een digitale toets en wordt afgenomen in een Testcenter van Lamark. Dit betekent dat u het examen maakt op een zelfgekozen datum, tijdstip en locatie. De testcentra zijn over het hele land verspreid.

De toetsen 2, 3 en 4 vinden op vaste data plaats bij Regardz WTC, Arnhem. Op hun website vindt u een routebeschrijving.

Meer informatie

Download de informatiebrochure, het examenreglement en de eindtermen links in het menu onder Overige downloads. Of kijk eens naar de evaluatie en veel voorkomende fouten.