Exameninformatie EPA-U

Cito verzorgt in opdracht van ISSO (Kennisinstituut voor de installatiesector) het examen Energieprestatiecertificaat Utiliteitsbouw.

Vier toetsen

Dit examen bestaat uit vier toetsen.

Toets 1
Een meerkeuzetoets die de kandidaat digitaal in een testcenter aflegt. 

Toets 2
Een case waarbij de kandidaat een gebouw indeelt in energiesectoren. 

Toets 3
Een case waarbij de kandidaat aan de hand van foto’s en plattegronden een gebouw opneemt en vervolgens de gebouwgegevens verwerkt in het opnameformulier uit de ISSO publicatie 75.1. 

Toets 4
Een case waarbij we toetsen of de kandidaat gegevens van een ingevuld opnameformulier op de juiste wijze invoert in het softwareprogramma. 

Cesuur

De cesuur is de grens tussen slagen en zakken. In onderstaand overzicht leest u per toets wanneer u geslaagd of gezakt bent.
Een voorbeeld: voor toets 1 kunt u maximaal 40 punten halen. Heeft u 30 punten of meer gehaald? Dan bent u geslaagd. Heeft u 29 punten of minder gehaald? Dan bent u helaas gezakt voor dit examen. Bij toets 4 moet u 100% goed hebben om te slagen.
Toets Maximale score Gezakt Geslaagd
Toets 1 40 29      30
Toets 2 10   5        6
Toets 3 10   5        6
Toets 4     100%

Locatie

Toets 1 nemen wij digitaal af. Dit betekent dat kandidaten het examen maken op een zelfgekozen datum, tijdstip en locatie. Ze kunnen terecht in een van de testcentra van Lamark. De testcentra zijn over het hele land verspreid, de meeste kandidaten kunnen een examen in de buurt van de woon- of werkomgeving afleggen.

De toetsen 2, 3 en 4 vinden plaats bij Regardz WTC, Arnhem. Op hun website vindt u een routebeschrijving.

Aanmelden

Omdat toets 1 in een testcentrum van Lamark wordt afgenomen is er voor deze toets een apart aanmeldingsformulier. Links in het menu ziet u dan ook een aparte optie voor Aanmelden Toets 1. Daaronder ziet u de optie Aanmelden voor Toets 2-4.
Let op: u kunt zich niet voor meerdere examens tegelijk aanmelden. Voor elk examen moet u opnieuw het aanmeldingsformulier invullen.

U kunt zich aanmelden door één van de twee aanmeldingsformulieren links in het menu in te vullen.

Meer informatie

Download de informatiebrochure, het examenreglement en de eindtermen links in het menu onder Overige downloads. Of kijk eens naar de evaluatie en veel voorkomende fouten.