Exameninformatie Hypothecair Planners

In opdracht van de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planner (CEHP) verzorgt Cito het examen Leergang Erkend Hypothecair Planner.

Examen

Het examen bestaat uit een theorie-examen verzorgd door Cito en een assessment verzorgd door de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planner. Het theorie-examen bestaat uit een meerkeuzetoets van 40 vragen. Meer informatie over het theorie-examen vindt u in het examenreglement, de leerdoelen en de voorbeeldopgaven.

Diploma Erkend Hypothecair Planner

Wanneer u het theorie-examen heeft gedaan, ontvangt u direct een voorlopige uitslag. Hieraan kunt u geen rechten ontlenen. U ontvangt de definitieve uitslag binnen twee weken na het examen. Wij sturen de definitieve uitslag per brief.

Om het diploma Erkend Hypothecair Planner te verkrijgen, moet u ook een voldoende behalen voor het mondeling examen in de vorm van een assessment. Dit wordt georganiseerd door de Stichting CEHP. Om daar aan te kunnen deelnemen, neemt u contact op met deze stichting (www.cehp.nl; T: (033) 254 20 14, E: secretariaat@cehp.nl).

Bij positief resultaat geven de uitslagbrief van het theorie-examen en het certificaat voor het behalen van het assessment recht op het diploma Erkend Hypothecair Planner. Dit diploma wordt u overhandigd tijdens de diploma-uitreiking van stichting CEHP, waar u voor wordt uitgenodigd.

Flexibele examinering 

Het theorie-examen wordt digitaal afgenomen. Dit betekent dat u het examen kunt maken op een zelfgekozen datum, tijdstip en locatie. U kunt terecht in een van de testcentra van Lamark. De testcentra zijn over het hele land verspreid.

Examenkosten en betaling 

De kosten per examen zijn € 401,50 exclusief btw. De prijs inclusief btw bedraagt € 485,82. De theorietoetsen betaalt u per boeking via iDEAL. De betaling is een onderdeel van het boekingsproces. U ontvangt een factuur van het geboekte examen. 
Let op! De tenaamstelling van een factuur kan niet worden gewijzigd.

Gratis e-mailservice

U ontvangt de dag vóór uw examen een e-mailbericht. Zo wordt u eraan herinnerd dat u de volgende dag het examen heeft. En dat u niet moet vergeten uw legitimatie mee te nemen.

Omboeken theorie-examen 

Wanneer u geen examen kunt doen op de dag waarvoor u zich heeft ingeschreven, kunt u uw examen tot en met acht dagen voor het examen gratis omboeken.

Annuleren theorie-examen 

Kunt u toch niet meedoen aan het examen? Dan kunt u tot en met acht kalenderdagen voor de examendatum gratis annuleren. U ontvangt volledige teruggave van het betaalde bedrag. Annuleert u later, of komt u niet naar het examen? Dan betaalt u de volledige examenkosten.

Herkansen

U kunt na een maand een herkansing doen. Na twee herkansingen kunt u pas na 6 maanden weer examen doen.

Vragen

Heeft u nog vragen? Onze klantenservice helpt u graag verder: