Procedure NGS theorie-examens

Wilt u een NGS theorie-examen Sportmassage of Wellnessmassage boeken?
Op deze pagina leest u meer over de procedure.

Koop eerst een toegangscode bij NGS

Wilt u een examen boeken? Koop dan eerst een toegangscode bij de NGS. U bestelt een toegangscode individueel of via uw opleider. U ontvangt de code als u heeft betaald. De toegangscode blijft één jaar geldig. Let op: u kunt uw code slechts één keer gebruiken.

Boek dan het examen bij Cito

Met de toegangscode boekt u het examen bij Cito. Ga naar de pagina Aanmelden links in het menu. En boek de examens die u wilt maken. Na uw boeking ontvangt u een e-mail. Daarin staat belangrijke informatie voor u. Lees deze mail goed door!

Doe vervolgens examen in één van de Test Centers van Lamark

U maakt het theorie-examen bij een Lamark test center. Dit betekent dat u het examen kunt maken op een locatie naar keuze. En op een datum en tijdstip die u het beste uitkomen. De Test Centers hebben ruime openingstijden. Ze zijn goed bereikbaar met auto en OV. U vindt een overzicht van Test Centers rechts op deze pagina.

Gratis e-mailservice

U ontvangt de dag vóór uw examen een e-mailbericht. Dit herinnert u eraan dat u de volgende dag examen doet. En dat u uw legitimatie mee moet nemen.

Uw uitslagbrief geeft toegang tot het praktijkexamen

Heeft u het examen afgerond? Dan ontvangt u een voorlopige uitslag. De definitieve uitslag ontvangt u binnen twee weken na het examen. Let op: de uitslagbrief geeft u toegang tot het praktijkexamen bij NGS. Bewaar deze brief daarom goed!

Examen omboeken

Stel dat u geen examen kunt doen op de dag die u heeft geboekt. Dat is natuurlijk vervelend. Daarom kunt u uw examen tot en met acht kalenderdagen voor het examen zonder kosten verzetten. Gebruik hiervoor de link ‘omboeken’ rechts op deze pagina. Let op! Vanaf zeven kalenderdagen voor het examen kunt u niet meer omboeken.

Boeking annuleren

U kunt geen examen doen op de dag die u heeft geboekt? Én u weet nog niet wanneer u het examen wel kunt maken? Dan kunt u uw toegangscode laten vrijgeven. Uw toegangscode blijft één jaar geldig. Ook dit kan tot en met acht kalenderdagen voor het examen. Gebruik hiervoor de link ‘toegangscode vrijgeven’.
Let op! Vanaf zeven kalenderdagen voor uw examen geven wij de toegangscode niet meer vrij, de code komt daarmee te vervallen. Er is geen restitutie van het examengeld mogelijk.

U kunt om medische redenen geen examen doen

Stuur dan een mail met uw doktersverklaring naar het NGS. Zorg dat deze mail uiterlijk 14 dagen na uw examen bij NGS binnen is.

Contact NGS

Meer informatie