Onze klanten

Cito werkt voor brancheorganisaties, bedrijven, overheden en diverse andere instellingen.
Bekijk een paar van onze uitdagende projecten.

Werner ter Avest, KNVB

Werner ter Avest is coördinator arbitrageopleidingen bij KNVB. Hij is nauw betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe spelregeltoetsen voor bondsscheidsrechters in het amateurvoetbal. Deze nieuwe toetsen kwamen samen met Cito tot stand.
Lees verder >
KNVB

Sect, Telecom CAI

‘De laatste jaren verandert de techniek van ons kabelnetwerk snel.’ Aan het woord is Henk van Schooten, Manager Innovatie en Techniek Stichting SECT. ‘Ons kabelnetwerk is van enorme waarde. En de technici die daaraan werken zijn heel belangrijk voor de kwaliteit van dat netwerk. We vroegen ons af hoe we deze kwaliteit kunnen blijven garanderen.
Lees verder >
Henk van Schooten

Schaeffler

‘Ik vind de workshop ‘Beter Beoordelen’ van Cito heel nuttig’, vertelt Bert Prenger, Manager Human Resources bij Schaeffler Nederland B.V. ‘Wij hebben de workshop gevolgd met al onze leidinggevenden. Want als leidinggevende beoordeel je elke dag.
Lees verder >
Je krijgt een spiegel voorgehouden

Medeco College

‘Medeco College is een trainingsinstituut voor zorgprofessionals. We maken veel digitale toetsen om te controleren of onze collega’s goed op de hoogte zijn van alle producten en ontwikkelingen. Het maken van goede vragen is echt een vak apart’, aldus Marlène Wolf, hoofd Opleiding bij Medeco.
Lees verder >
Medeco College

Politieacademie

Dennis de Man is Coördinator Selectieadviseurs bij de Politieacademie. Op zijn afdeling werken verschillende Selectieadviseurs die onder andere de intredeselecties uitvoeren voor verschillende politiefuncties. In het voorjaar van 2013 heeft zijn afdeling een training op maat van Cito gevolgd.
Lees verder >
Politieacademie

Stichting Edufarma

Stichting Edufarma verzorgt verschillende farmaceutische opleidingen en examens. De opleiding Farmaceutisch Vakman biedt de theoretische vakkennis die voor de industriële bereiding van geneesmiddelen vereist is. Voor het verwerken van de antwoordbladen voor een deel van het examen Farmaceutisch Vakman schakelt Edufarma al ruim 25 jaar Cito in.
Lees verder >
Edufarma

Den Hartogh Logistics

Den Hartogh Logistics is een Logistic Service Provider voor de (petro)chemische industrie. Er werken meer dan 600 chauffeurs. ‘Elke chauffeur volgt een basistraining en daarnaast nog een aantal specifieke trainingen. Om ons ervan te verzekeren dat de lesstof goed is ontvangen, sluiten we de trainingen altijd af met een toets. We hebben de vragen die we onze chauffeurs stellen laten toetsen door Cito. Hierdoor is de kwaliteit van onze training toegenomen.’
Lees verder >
Meten wat je ook echt wilt weten

UWV

Op het hoofdkantoor van UWV hebben zes mensen de training Examendeskundige gevolgd. ‘Professionalisering en ontwikkeling van iedere medewerker staat hoog op de agenda van UWV. Dat willen we dus ook goed kunnen toetsen. Daarnaast hebben we allerlei interne opleidingen en trainingen en vonden we het belangrijk om handvatten te krijgen hoe het geleerde ook beter te kunnen toetsen.’
Lees verder >
‘De kwaliteit van onze toetsen is zeker verbeterd!’

Stichting railAlert

Werken aan het spoor is niet zonder risico's. Daarom worden de werknemers die de veiligheid moeten bewaken tijdens spoorwegwerkzaamheden regelmatig geëvalueerd. In opdracht van Stichting railAlert ontwikkelden RaiIinfra Opleidingen en Cito een training voor praktijkbeoordelaars, die deze werknemers 'on the job' moeten beoordelen op hun geschiktheid.
Lees verder >
Stichting railAlert

Nederlands Genootschap voor Sportmassage

Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) organiseert jaarlijks de examens voor het 'NGS-diploma Sport- en Wellnessmassage'.
Het theorie-examen maakt het NGS in samenwerking met Cito.
Lees verder >
Sportmassage

Arboned

ArboNed wil graag jaarlijks inzicht in de ontwikkelingsbehoeften van haar bedrijfsartsen. Op basis hiervan stellen zij een jaarlijks opleidingsplan op.
Cito ontwikkelde een webbased competentiescan voor de bedrijfsartsen.
Bekijk het filmpje >
Arboned: Een extra stap voor onze professionals

ISSO, Kennisinstituut Installatiesector

Het Energielabel voor woningen en utiliteitsbouw mag toegekend worden door daarvoor bevoegde ‘EPA-adviseurs’.
Om hun deskundigheid te toetsen, werd samen met Cito een examentraject ontwikkeld.
Lees verder >
energielabel