Praktische informatie Toets Verpleegkundig Rekenen

De Toets Verpleegkundig Rekenen is een digitale, adaptieve toets. Deze toets wordt op een computer gemaakt. Na elk antwoord, schat de computer de rekenvaardigheid van de verpleegkundige in. Het antwoord bepaalt dus de moeilijkheidsgraad van de volgende opgave. Hierdoor krijgt elke verpleegkundige een toets op maat. Een toets bestaat uit 25 tot 32 meerkeuzevragen en duurt gemiddeld twee uur.

De toets afnemen

Als instelling bepaalt u op welk moment en op welke locatie uw kandidaten de toets maken. Wilt u de toets afnemen? Installeer deze dan eerst op uw PC. Hiervoor ontvangt u van ons een handleiding. Wij adviseren de toets altijd in een apart lokaal binnen uw instelling af te nemen, waar u de toets alvast op één of meerdere pc’s heeft geïnstalleerd. Dit is wel zo gemakkelijk.

Normering

U bepaalt als instelling zelf of u de landelijke norm of een eigen norm hanteert.
De landelijke norm (111) ligt wat hoger dan het 3F niveau (100).

Uitslag

Direct na de toets ziet de kandidaat de uitslag op het scherm. De uitslag laat zien hoe de kandidaat zich verhoudt tot de landelijke norm. De uitslag bestaat uit de volgende scores:
  • rekenvaardigheid;
  • vaste en vloeibare medicatie;
  • verdunningen en oplossingen;
  • overig (infusie, transfusie, gassen en vochtbalans).

De contactpersoon van uw instelling kan zowel rapportages over individuele werknemers als over groepen werknemers aanmaken.

Gedetailleerde uitslag

Om per domein te kunnen zien hoeveel vragen een verpleegkundige fout beantwoordt, kunnen wij ook een gedetailleerde uitslag per verpleegkundige maken. Hiermee krijgt de verpleegkundige beter inzicht in welk domein nog bijscholing nodig is.
Bekijk het voorbeeld. De prijs van de gedetailleerde uitslag is € 12,50 exclusief btw per toetsmoment.

Prijs

U betaalt € 19,50 per toetsafname (prijzen exclusief btw).

Aanmelden

Op de pagina Aanmelden links in dit menu vindt u alle informatie.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via verpleegkundigrekenen@cito.nl.

Heeft u interesse?

Alieke Vreeman