Licentie

De Vereniging Hogescholen heeft met Cito een licentieovereenkomst getekend. De pabo’s zelf hoeven dus geen afzonderlijke licentieovereenkomsten te tekenen. Cito verleent hen een sublicentie, waarmee zij van de toetsenbanken gebruik kunnen maken.

Wiscat-pabo

Per studiejaar kunnen de pabo’s per eerstejaars student maximaal drie rekentoetsen afnemen. Elke toets geldt hierbij als een aparte afname.

Systeemeisen Questify

Questify is de software voor de rekentoets voor pabo's. Questify hoeft niet geïnstalleerd te worden op de computer. De Questify Player die de toetsen afspeelt, wordt bij elke afname geïnstalleerd. Wel zijn er systeemeisen waaraan voldaan moet worden om de toetsen af te kunnen spelen. Bij problemen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Questify

Vereist (Minimum)
Processor Intel of AMD: 500 MHz
Besturingssysteem Windows Vista en hoger
Intern geheugen 256 MB
Beschikbare schijfruimte 35 MB voor installatie Questify, 35 MB voor de toets
Schermresolutie 1024 x 768 pixels, 256 kleuren
Overige software Internet Explorer 9 of hoger
Adobe Flash
.NET versie 3.5.1

Aanbevolen wordt een netwerk met minimaal twee pc's waarvan er minimaal één een vaste internetverbinding -expliciet geen inbelverbinding- heeft. Ook in deze configuratie worden de bovenstaande eisen aan de pc's als minimum beschouwd. Aanvullend geldt dat alle te gebruiken pc's aangesloten moeten zijn op een (goed functionerend) lokaal netwerk met een minimale LANverbinding van 10 Megabit.

Overige eisen

Om de geheimhouding te kunnen waarborgen, moeten de pabo’s ervoor zorgen dat alle afnamen onder vooraf vastgestelde, gecontroleerde toetscondities plaatsvinden.

Vragen of kennis delen?