Informatie voor instituutsbeheerders

De toelatingstoetsen pabo worden door Cito, in opdracht van de Vereniging Hogescholen en OCW, ontwikkeld. Op de website goedvoorbereidnaardepabo.nl is alle informatie over deze toetsen te vinden. Aanmelden voor een toetsafname kan alleen met de link die de aspirant student van de pabo ontvangt.

Testtoets voor systeemcheck toelatingstoets pabo

Om vast te kunnen stellen of de pc’s op uw pabo aan de systeemeisen voldoen, heeft Cito een testtoets ontwikkeld. Met de testtoets kunnen systeembeheerders van pabo’s vaststellen of afnamePC’s geschikt zijn om de toelatingstoetsen pabo te starten en af te nemen.
De testtoets bevat 4 opgaven.

Start de Testtoets

Om de Testtoets te starten heeft u bij voorkeur Internet Explorer nodig. Via de link ‘Start Testtoets’ opent u de Testtoets in een nieuw venster. Na een controle of uw pc voldoet aan de technische eisen start de Testtoets automatisch.
Let op! Het starten van de toets kan enkele minuten duren.

Systeemeisen voor de Testtoets

  • Microsoft Windows 7 + Microsoft Internet Explorer 11
  • Microsoft Windows 10 + Microsoft Internet Explorer 11
  • Microsoft Windows 10 + Microsoft Edge 38 (of hoger)
  • Microsoft Windows 10 + Google Chrome 62 (of hoger) + Meta4 ClickOnce Launcher 1.2 Extensie
  • Microsoft Windows 10 + Google Chrome 62 (of hoger) + ClickOnce for Google Chrome 2.1 Extensie
  • Microsoft.NET Framework 4.5.2

Let op: Het gebruik van een Chrome extensie is geheel voor eigen risico. Deze is soms niet meer bruikbaar na een browser update en niet afkomstig van bekende leveranciers. Bovengenoemde extensies zijn wel gecontroleerd op veiligheid via de website VirusTotal.
Linux. Android en Apple OS X worden niet ondersteund.

Installeren Software

Installeer Microsoft.NET Framework 4.5.2 via de link rechts op deze pagina. Installeer eventueel één browser plugin/extenstie/add-on als gebruik gemaakt wordt van Chrome. Verschijnt in Microsoft Edge de vraag om een ClickOnce applicatie uit te voeren? Klik dan op de knop “ja”.

Copyright

Het auteursrecht van deze Testtoets ligt bij Cito. U mag geen inhoud overnemen of kopiëren zonder toestemming van Cito.