Basis- en seniorkwalificatie examinering

‘Start met gezamenlijk examineren. Maak externen lid van examencommissies. Werk met gecertificeerde examinatoren.’ Dat waren enkele aanbevelingen die de commissie Bruijn in 2012 deed om de kwaliteit van ho-examens beter en meer extern te borgen. Aanbevelingen die nu nog steeds gelden.

Training en certificering

Natuurlijk wilt u dat ook uw examinatoren aan de eisen voor BKE/SKE voldoen. Daar helpen wij u graag bij. Met onze BKE/SKE In company trainingen op maat of een certificeringtraject.

Tijdens de trainingen gaan cursisten na een korte inleiding over de materie aan de slag met praktische opdrachten. Informatie wisselen we af met opdrachten en discussie.

Met een certificaat basis- of seniorkwalificatie examinering kunnen examinatoren hun deskundigheid aantonen. Een waardevol bewijs voor de examinator zelf én voor uw onderwijsinstelling.

Ervaring Loes Vink, onderwijsadviseur Hotelschool The Hague:
‘Het SKE-traject met Cito was, binnen het vereiste kader, perfect afgestemd op onze situatie. De deelnemers pasten tijdens de cursus hun nieuwe kennis toe op vraagstukken over ons eigen toetsprogramma en -beleid. Hun bevindingen presenteerden zij aan het eind van de cursus aan het management. De cursus leverde dus niet alleen meer kennis op, maar ook direct bruikbare producten en beleidsadviezen.’

Voor wie

Ons training- en certificeringaanbod is vooral bedoeld voor examinatoren van hogescholen, maar ook interessant voor examinatoren op universiteiten. Voor professionals met functies/rollen als:
  • docenten die bij toetsing betrokken zijn
  • examinatoren
  • leden van toetscommissies
  • leden van examencommissies

Meer weten?

Bel of mail gerust!

Meer weten?

Ryan Gevers

Offerte aanvragen

Vragen of kennis delen?