Basis- en seniorkwalificatie examinering

‘Start met gezamenlijk examineren. Maak externen lid van examencommissies. Werk met gecertificeerde examinatoren.’ Dat zijn enkele maatregelen die de commissie Bruijn aanraadt om de kwaliteit van ho-examens beter en meer extern te borgen.

Vreemde ogen dwingen

In het rapport Vreemde ogen dwingen doet de commissie Bruijn zeven aanbevelingen voor externe validering van de examenkwaliteit in het hoger beroepsonderwijs. Bij een aantal van deze aanbevelingen kunnen wij u ondersteunen.

Ons aanbod

Natuurlijk wilt u dat uw examinatoren aan de eisen voor BKE/SKE voldoen. Naast de BKE/SKE In company trainingen op maat, bieden wij trainingen voor individuen en kleine groepen (2 of 3 personen). Tijdens de trainingen gaat u na een korte inleiding over de materie aan de slag met een praktische opdracht. Informatie wisselen we af met opdrachten en discussie.
Dit is ons aanbod om u hierbij te helpen:
Ervaring Loes Vink, onderwijsadviseur Hotelschool The Hague:
‘Het SKE-traject met Cito was, binnen het vereiste kader, perfect afgestemd op onze situatie. De deelnemers pasten tijdens de cursus hun nieuwe kennis toe op vraagstukken over ons eigen toetsprogramma en -beleid. Hun bevindingen presenteerden zij aan het eind van de cursus aan het management. De cursus leverde dus niet alleen meer kennis op, maar ook direct bruikbare producten en beleidsadviezen.’

Doelgroep

Ons aanbod is vooral bedoeld voor examinatoren van hogescholen, maar ook interessant voor examinatoren op universiteiten. Functies/rollen van deelnemers zijn bijvoorbeeld:
  • docenten die bij toetsing betrokken zijn
  • examinatoren
  • leden van toetscommissie
  • leden van examencommissie

Meer weten?

  • We vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.
  • Bel of mail gerust!

Vergroot uw kennis en kunde in examinering

Meer weten?

Ryan Gevers

Inschrijven

Download het rapport

Vreemde ogen dwingen

Vragen of kennis delen?