VISEON voor kleuters

Voor groep 1 en 2

Bestel met uw eigen klantnummer. Zo heeft u automatisch toegang tot de digitale toetsen.

Wilt u het sociaal-emotioneel functioneren van groep 1 en 2 in kaart brengen? VISEON voor kleuters geeft u snel inzicht in het sociaal gedrag, welbevinden en in de speelwerkhouding van uw leerlingen.

Over VISEON voor kleuters

  • Is uitsluitend digitaal beschikbaar.
  • De observatielijst is eenvoudig in te vullen. U geeft telkens van twee stellingen aan welke het beste bij de kleuter past. Luistert de vierjarige bijvoorbeeld aandachtig of juist niet? Ook geeft u aan of u het met de stelling volledig of gedeeltelijk eens bent.
  • Het computerprogramma berekent automatisch de score. Met een druk op de knop beschikt u over een overzichtelijk leerlingrapport. Het rapport laat zien hoe het kind sociaal-emotioneel functioneert. Ook krijgt u de groepsrapportages met het overzicht van het sociaal-emotioneel functioneren van alle kinderen van de groep.

Let op!
Net als bij VISEON groep 3 t/m 8 is VISEON voor kleuters genormeerd met een A t/m E-normering.

Afname

U vult de observatielijsten voor uw leerlingen eenmaal per jaar in, bij voorkeur in januari.

Werken in een duobaan

Leerkrachten die werken in een duobaan adviseren we om beiden de leerkrachtlijst in te vullen en daarna te overleggen over de beoordeling. Bij duidelijke verschillen observeert u het gedrag van de leerling (nogmaals) om tot een definitieve score te komen.

Materiaal

VISEON voor kleuters:
  • handleiding;
  • bijbehorende software, waarmee u eenvoudig de observatielijsten op uw computer installeert;
  • scoringsservice voor elke ingevulde lijst: € 0,70.