Computerprogramma LOVS

Voor groep 1 tot en met 8

Maakt u gebruik van Computerprogramma LOVS? Om toegang te verkrijgen tot LOVS 4.11 heeft u uw klantnummer en licentiecode nodig. Deze gegevens vindt u op uw persoonlijke pagina wanneer u inlogt op de portal.
Computerprogramma LOVS

Met het Computerprogramma LOVS maakt u razendsnel geavanceerde analyses. Het geeft gedetailleerde informatie over de toetsresultaten op uw school. Hiermee haalt u het maximale uit het Cito Volgsysteem primair en (voortgezet) speciaal onderwijs.

Voor slechts € 250,- koopt u het programma, inclusief het serviceabonnement voor het eerste schooljaar! Meer over het serviceabonnement leest u verderop.

Over het Computerprogramma LOVS

De voordelen van het Computerprogramma LOVS op een rijtje:
  • Helder beeld van de resultaten van uw leerlingen en uw onderwijs.
  • Directe verwerking van alle toetsen van het Cito Volgsysteem primair en (voortgezet) speciaal onderwijs.
  • Met de module Zelfevaluatie kunt u de resultaten van uw school analyseren, interpreteren en rapporteren. De rapportages bieden houvast voor het schoolrapport en voor schoolontwikkeling.
  • Met unieke functies die u in geen enkel ander toetsverwerkingsprogramma tegenkomt, zoals de modules Beginnende geletterdheid en Dyslexie, categorieënanalyses Rekenen-Wiskunde (3.0), Studievaardigheden en Rekenen/Taal voor peuters/kleuters en ZML-toetsen.
  • Mogelijkheid tot het maken van een automatische koppeling met het leerlingadministratiesysteem (DULT).
  • Automatische gegevensopslag van de toetsresultaten van digitale LVS-toetsen. Handmatige invoer is niet nodig.

Demo

Nieuwsgierig? Download dan de gratis demo-versie. Met de demo krijgt u alvast een voorproefje van wat het programma te bieden heeft. U ziet fictieve namen als voorbeeld.

Inclusief serviceabonnement

Als u het programma aanschaft, dan sluit u automatisch ook een serviceabonnement af. Voor het eerste schooljaar is het serviceabonnement gratis. Daarna betaalt u jaarlijks een vast bedrag. Voor het schooljaar 2016/2017 is dat € 99,95. Het serviceabonnement houdt in dat u: 
  • toegang hebt tot alle functionaliteiten van het programma;
  • gebruik mag maken van onze helpdesk;
  • altijd de nieuwste updates kunt downloaden en installeren.

Let op! De abonnementsperiode loopt van 1 augustus tot 1 augustus. U kunt uw abonnement tot 31 juli uitsluitend schriftelijk (per post of e-mail aan klantenservice@cito.nl) opzeggen.

Basisversie voor afnemen digitale LVS-toetsen

Het Computerprogramma LOVS is hét medium om onze digitale LVS-toetsen af te nemen. Heeft u geen service-abonnement en wilt u deze ook niet aanschaffen? Installeer dan de basisversie (Setup versie 4.11) vanaf de pagina Nieuwe versie, zodat u beschikt over de basisfuncties voor afname en verwerking van de digitale LVS-toetsen. Deze versie is gratis. De DULT-koppeling en geavanceerde analyses, zoals de categorieënanalyse Rekenen-Wiskunde, zijn in deze versie niet beschikbaar. Onder Meer informatie staat een document met uitgebreide uitleg over de basisversie en een handig document die de verschillen van de versies in een overzicht laat zien.

Vragen?

Heeft u een vraag over het Computerprogramma LOVS of over onze digitale toetsen? Stuur dan een mail naar helpdesk@cito.nl of bel met onze helpdesk: (026) 352 11 11.