Groeimeter

Op de NOT 2017 introduceerden wij onze nieuwste innovatie: Groeimeter. Inmiddels hebben al meer dan 160 scholen zich aangemeld voor de pilot. Samen met leerkrachten en leerlingen ontwikkelen we het concept Groeimeter verder.

Vier je succes met Groeimeter

Met Groeimeter zie je snel welke leerdoelen je leerlingen beheersen én selecteer je makkelijk aan welke doelen ze mogen werken. Leerlingen werken aan de leerdoelen en bepalen zelf wanneer zij klaar zijn om hun kennis en vaardigheden te demonstreren. Dit doen ze door een opdracht te maken; bijvoorbeeld een gesprek voeren, een tekening maken of het beantwoorden van zeven vragen online. Na afloop kunnen ze checken of ze het juiste antwoord hebben gegeven. Ze zien dan ook direct dat ze zijn gegroeid en wat hun volgende leerdoel is.Waarom Groeimeter?

  • Groei direct zichtbaar. Voor zowel leerling als leerkracht;
  • Leerlingen werken in hun eigen tempo op hun eigen niveau;
  • Online platform;
  • Korte, gevarieerde toetsen en opdrachten;
  • Praktische opdrachten en opgaven op tablet;
  • Leerkrachtdashboard om te monitoren én te plannen;
  • Flexibel in te zetten: voor de hele groep of voor enkele leerlingen. Voor de complete (reken)leerlijn of voor enkele doelen.Groei je mee?

Momenteel bekijken we samen met leerkrachten en leerlingen hoe Groeimeter het best past bij het onderwijs. De feedback gebruiken wij om Groeimeter door te ontwikkelen. In het najaar van 2017 starten we een uitgebreide pilot voor Groeimeter. Door deelname aan onze pilot werk je mee aan dé nieuwe manier om ontwikkelingen bij leerlingen in kaart te brengen en onderwijs op leerlingen af te stemmen.

Wat houdt de pilot in?

Met je groep 4, 5 en/of 6 probeer je zowel de (digitale) “toetsen” als de opdrachtkaarten uit in de periode van 18 september t/m 1 december 2017. Er zijn meer dan 100 doelen uitgewerkt. Uiteraard is dit gratis en vrijblijvend. Daarnaast vragen we je om te werken met het leerkrachtdashboard en ons te voorzien van feedback, zodat wij Groeimeter nog beter kunnen maken. De toetsjes en het dashboard zijn zowel op PC/laptop als tablet toegankelijk.

Wil je meedoen? Schrijf je in via dit inschrijfformulier.
Mocht je eerst meer informatie willen over de pilot, mail of app ons! Dat kan via groeimeter@cito.nl of WhatsApp: (06) 51 63 18 62.

Contact