Voor ouders

Voor ouders

Om de ontwikkeling van uw zoon of dochter goed te kunnen volgen, gebruikt men in het basisonderwijs en speciaal (basis) onderwijs het Cito Volgsysteem primair en speciaal onderwijs. Met de bijbehorende toetsen bepaalt een leerkracht waar uw kind staat in zijn ontwikkeling. Zo kan de leerkracht perfect inspelen op de behoeftes van uw kind.

Ouderfolder: Welk boek kan uw kind al lezen?

Veel ouders vinden het lastig om een leesboek voor hun kind uit te zoeken. Wat kan mijn kind al lezen? Is dit boek niet te moeilijk of juist te gemakkelijk voor mijn kind? In deze folder willen we meer vertellen over leesniveaus van kinderen. Zo kunt u eenvoudiger het boek kiezen dat bij het leesniveau van uw kind past.

Ouderfolder: Uw kind duidelijk in beeld

Wij vinden het belangrijk om ouders goed te informeren. Daarom hebben wij voor u in een folder op een rijtje gezet hoe de volgtoetsen van Cito in elkaar steken en wat de resultaten betekenen. Rechts op deze pagina downloadt u deze informatieve folder met de titel Uw kind duidelijk in beeld.

Update LVS-normen Begrijpend lezen, Rekenen-Wiskunde en Spelling

Rechts op deze pagina leggen we u in een brief uit waarom we de normen aangepast hebben van de LVS-toetsen Begrijpend lezen, Rekenen-Wiskunde en Spelling en wat dat betekent voor de scores van uw kind. Daaronder staan als voorbeeld twee leerlingenrapporten.
Ook de LVS-toetsen voor speciale leerlingen zijn aangepast voor deze vakken.

Op papier of downloaden

U kunt de folders zelf downloaden en uitprinten in kleur of zwart/wit. Wilt u de folders op uw schoolwebsite plaatsen of sturen naar ouders? Dat is prima! In gedrukte vorm zijn ze wel aanwezig op beurzen en op de Cito Toer.

Ouderfolder Entreetoets

De folder van de Entreetoets voor ouders staat op deze pagina. Wilt u als school een gedrukte versie om aan ouders mee te geven, dan kunt u die bestellen. Vraag daarvoor het bestelformulier aan via klantenservice@cito.nl of download het formulier op Cito Portal.