Tips voor Toetsen - maart 2017


Compleet vernieuwd! DMT en AVI zijn vanaf nu apart verkrijgbaar
Voor schooljaar 2017/2018 kunt u de nieuwe afzonderlijke DMT- en AVI-toetspakketten bestellen. Het eerste afnamemoment is in januari 2018.

Leerlingenraad: Lekker Lezen
Heeft u als leerkracht ideeën over hoe we lezen leuker kunnen maken? Of hebben uw leerlingen daar zelf ideeën over? Dan nodigen we u graag uit dit met ons te delen.
Voor leerlingen organiseren we op 19 april a.s. de Leerlingenraad ‘Lekker Lezen’.
Op een unieke locatie: het Kinderboekenmuseum in Den Haag.
/~/media/cito_nl/images/primair en speciaal onderwijs/nieuwsbrief-servicemail-lvs/cito-po-leerlingenraad.ashx

Oproep aan leerkrachten en IB’ers: tips voor uw collega’s?
Hoe zorgt u ervoor als intern begeleider of leerkracht dat lezen leuk is? Heeft u een aparte lees-loungehoek? Doet u veel aan toneellezen? En: wat werkt er wel en niet?

In onze thema-uitgave ‘Lekker Lezen’ nemen wij graag uw (originele, grappige, goede) ideeën mee, om ook uw collega-leerkrachten te inspireren. Laat ons via mail of Facebook weten hoe u dit doet en wat er wel of niet werkt.

Haal meer uit de toetsen met behulp van Cito Portal
Uiteraard staat er in de leerkrachtmap van iedere toets informatie over het afnemen, registeren en analyseren van de toets(resultaten). Maar wist u dat er op Cito portal nog veel meer handige en nuttige documentatie staat?

Vorig jaar zijn bijvoorbeeld (op vele verzoek!) papieren categorieënoverzichten voor de toetsen Rekenen-Wiskunde 3.0 toegevoegd. Hiermee signaleert u hoe leerlingen scoren op verschillende categorieën. Dit papieren categorieënoverzicht is een alternatief voor de digitale categorieënanalyse uit het Computerprogramma LOVS.
Een dergelijk analyseformulier is er ook voor spelling.
/~/media/cito_nl/images/primair en speciaal onderwijs/nieuwsbrief-servicemail-lvs/cito-po-jongen-tafel-toets.ashx

Daag uw collega’s uit!
Heeft u de quickscan ‘Test je toetskennis’ al ingevuld? Aan de hand van 15 vragen krijgt u een indicatie van uw kennis over toetsen en interpreteren van toetsscores. Weet u meer dan uw collega’s? ;)

Quickscan
/~/media/cito_nl/images/primair en speciaal onderwijs/nieuwsbrief-servicemail-lvs/cito-po-leerkrachten-overleg.ashx

Nieuw! Online cursus: haal meer uit je toetsresultaten
Het gedegen analyseren van toetsresultaten is best lastig. De online cursus ‘Haal meer uit je toetsresultaten’ leert u stapsgewijs de resultaten analyseren op groeps- en leerlingniveau. Ook gaat de cursus in op het meten van groei met vaardigheidsscores en de waarde van besliskunde.

Een praktische cursus, onafhankelijk van tijd en plek te volgen in uw eigen tempo!
Nu introductieprijs €35,-

Naar Cito Academy