Voor leerkrachten | Even toetsen over toetsen!

Toetsen…iedere leerkracht  neemt ze af. Maar wat vindt u nu precies van het toetsen? Wij zijn heel benieuwd! Cito komt graag in contact met leerkrachten in het basisonderwijs die hun bevindingen uit de praktijk met ons willen delen.

Wij gaan graag in gesprek met u over uw ervaringen in de klas. Hoe ervaart u het  afnemen van toetsen? Waar helpen toetsen? Wat zijn de plus- en minpunten van toetsen? Hoe is de voorbereiding met leerlingen? Hoe verloopt een afname en op welke wijze vindt communicatie naar ouders plaats over resultaten? 

Misschien heeft u ook vragen voor ons, of  tips of ideeën. Wij horen het graag!

En uw leerlingen en hun ouders?

Naast uw mening zijn wij ook heel nieuwsgierig hoe uw leerlingen en hun ouders nu echt denken over toetsen. Speciaal voor leerlingen organiseren wij op woensdagmiddag 20 april een Leerlingenraad bij Cito. Ook een aantal ouders willen wij graag over dit onderwerp benaderen. Wij nodigen u dan ook van harte uit dit bij leerlingen en ouders onder de aandacht te brengen. 

Ervaring delen?

Vindt u het leuk met ons in gesprek te gaan? Stuur een mail naar leerlingenraad@cito.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Ook ouders en leerlingen kunnen zich via dit mailadres aanmelden.

> Voor leerlingen: doe je mee aan onze leerlingenraad?
Voor ouders: hoe ervaar je de toetsen?