Training: Beoordelen in het vo

Training: Beoordelen in het vo

Het betrouwbaar beoordelen van leerlingen vereist specifieke deskundigheid. Met de training ‘Beoordelen in het vo’ ontwikkelt u de essentiële vaardigheden die nodig zijn om als volwaardig beoordelaar te kunnen optreden.

Wat leert u tijdens deze training?

  • U kunt deskundig en methodisch beoordelen.
  • U kunt assessments, praktijkexamens en werkstukbeoordelingen voorbereiden.
  • U kunt met uw collega’s tot een eenduidig oordeel komen.
  • U kunt het competentieniveau van leerlingen betrouwbaar beoordelen.
  • U kunt rapporteren aan de Examencommissie.

Na het doorlopen van deze training voldoet u aan het functieprofiel Beoordelaar van de Nederlandse Vereniging van Examens (NVE).

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor iedereen die zich binnen het voortgezet onderwijs bezighoudt met het beoordelen van leerlingen.

Onderwerpen training ‘Beoordelen in het vo’

Tijdens de trainingen behandelen we allereerst de gangbare beoordelingsmodellen in het vo: praktijkbeoordelingen, werkstukken en schrijfproducten. Daarna gaan we oefenen: hoe komt u tot een eerlijke en valide beoordeling? Ook laten we zien hoe overeenstemming tussen verschillende beoordelaars tot stand komt.

‘Zorg dat je beoordeelt op feitelijkheden en niet op interpretaties.’
Roos Köhler, trainer/adviseur


Training op maat

De training ‘Beoordelen in het vo’ combineert theorie en praktijk en duurt een dag. U kunt de training opdelen in twee dagdelen waardoor de informatie beter beklijft. De training organiseren we op elke gewenste locatie en stemmen we volledig op uw wensen af.

Belangstelling?

Wilt u meer weten over de training of vrijblijvend uw wensen bespreken? Neem dan contact op met ons accountbureau, Sabine ter Weyden via (026) 352 15 01 of citoconsult@cito.nl.
U kunt ook direct de training aanvragen via het aanvraagformulier.

Cito-cursusvoorwaarden