Vakdocenten natuurkunde gezocht!

Bent u vakdocent natuurkunde en wilt u meedoen aan ons pilot-project? Dan nodigen wij u uit om materiaal in te sturen. De pilot ‘Insturen contexten voor natuurkunde havo en vwo’ is een pilot waarbij alle vakdocenten natuurkunde materiaal aanleveren. Het is goed mogelijk dat wij het materiaal gaan gebruiken in de centrale examens natuurkunde havo en vwo. Wij vragen u om contexten, eventueel voorzien van voorbeelden van een aantal vragen.

Samen aan het werk

Wij vinden betrokkenheid van vakdocenten bij het toets- en examenproces belangrijk. Sinds lange tijd leveren vakdocenten een bijdrage aan het opstellen van het examenprogramma, het opstellen van de inhoud van de syllabus en de constructie van examenopgaven met de bijbehorende correctievoorschriften. Deze groep vakdocenten selecteren we via een sollicitatieprocedure. Met de pilot willen we onze horizon verbreden.

Doet u mee?

Wilt u een bijdrage leveren, stuur ons dan uw ideeën over contexten. U kunt ook voorbeelden van vragen meesturen.
Het materiaal wordt eenmaal van feedback met suggesties voorzien, en daarna op een prikbord van onze website gepubliceerd. Het materiaal is dan beschikbaar voor alle belangstellenden, dus ook voor de examenmakers.

Uw bijdrage kunt u per e-mail sturen aan natuurkunde@cito.nl.
We zijn benieuwd of deze manier van werken leidt tot meer deelname van docenten bij het maken van examens en tot bruikbare examencontexten.

Hartelijke groet,
Pieter Smeets, Sander Velthuis, toetsdeskundigen natuurkunde
Anke Weekers, wetenschappelijk onderzoeker en projectleider
Stichting Cito