Cito Taalnieuws november 2016


Bestel uiterlijk vrijdag
Wilt u de materialen van de Kijk- en luistertoetsen voor de kerstvakantie op school hebben? Bestel ze dan deze week nog, dus uiterlijk vrijdag 18 november!

Bestellen     Afnamedata 2017
/~/media/cito_nl/images/voortgezet onderwijs/taalnieuws/cito-kalender-18nov.ashx

Terugblik Studiedag Levende Talen
Was u er ook op 4 november, bij de Studiedag Levende Talen? Wij wel! Misschien heeft u onze collega’s Dennis, Margreet en Dorrie ook op de beurs ontmoet.
/~/media/cito_nl/images/voortgezet onderwijs/taalnieuws/cito-studiedag-levende-talen.ashx

NIEUW: Engels, Duits en Frans voor havo-4 en vwo-5
Vanaf dit schooljaar kunt u Kijk- en luistertoetsen Engels, Duits en Frans ook inzetten in de voor-examenjaren van havo en vwo. Zo kunt u uw leerlingen laten wennen aan de vraagstelling van de toetsen. De toetsresultaten geven u inzicht in het niveau van uw leerlingen. Met die uitkomsten kunt u hen nog beter ondersteunen in het leerproces.
  • Duits, Frans, Engels
  • voor havo-4 en vwo-5 papier én digitaal samen

Bij uw bestelling ontvangt u de toets zowel op dvd/papier als digitaal. Zo kunt u zonder extra kosten de digitale versie uitproberen en er ervaring mee opdoen.

Engels     Frans     Duits
/~/media/cito_nl/images/voortgezet onderwijs/taalnieuws/cito-nieuw.ashx

Digitaal toetsen: betere concentratie
Om vast te kunnen stellen wat wel werkt en wat niet werkt zoeken we regelmatig samenwerking met VO-scholen. Bijvoorbeeld met pilot-scholen die onze toetsen uitproberen. Van die proeftoetsen weten we dat leerlingen die een toets individueel en digitaal maken zich beter kunnen concentreren dan leerlingen die de toets klassikaal en op papier maken. Leerlingen die de toets digitaal maken, werken met een koptelefoon op.
Meer weten over digitaal toetsen?

Digitaal toetsen
/~/media/cito_nl/images/voortgezet onderwijs/taalnieuws/cito-koptelefoon.ashx

Spaans: korte + lange variant
Veel docenten Spaans vroegen om toetsen van Cito. Nu zijn ze er: Kijk- en luistertoetsen Spaans. Een betrouwbare toets die objectief informeert over het niveau van leerlingen in vmbo-4, havo-5 en vwo-6. Er zijn twee varianten: kort (elementair) en lang.

Deze gloednieuwe toetsen kunt u volledig digitaal afnemen. U hoeft zelf dus geen toets meer te maken. Dat bespaart u niet alleen tijd, u weet zeker dat u een goede toets afneemt.

Korte variant
Lange variant