Voorbereidingstoetsen

Ervaar het zelf en maak voordelig kennis

Uw leerlingen optimaal voorbereiden op het examenjaar? Met de Kijk- en luistertoetsen voor het voorexamenjaar – op papier én digitaal – weet u waar ze staan én waar u nog wilt bijsturen.

De voorbereidingstoetsen hebben dezelfde opzet als de Kijk- en luistertoetsen voor het examenjaar. Deze volgende voorbereidingstoetsen zijn zowel op papier als digitaal beschikbaar:

Voordelig: papier + digitaal

Sommige Kijk- en luistertoetsen brengen we uitsluitend digitaal uit, vanwege het kleine aantal leerlingen. Dit geldt met name voor Duits vmbo bb en Spaans lange en korte variant /elementair. Daarvan zijn momenteel alleen toetsen voor het schoolexamen beschikbaar.

De nieuwe toetsen ten behoeve van de voorexamenjaren havo 4 en vwo 5 bij Duits, Frans en Engels brengen we zowel op dvd/cd/papier als digitaal uit. Bij uw bestelling krijgt u ze allebei. Zo kunt u de digitale versie zonder extra kosten uitproberen en er ervaring mee opdoen.

Voorbeeld digitale toets
Voordeel: betere concentratie

Door onze samenwerking met VO-scholen, bijvoorbeeld bij proeftoetsingen van digitale Kijk- en luistertoetsen, weten we dat docenten o.a. positief zijn over het verschil in concentratie bij leerlingen. Bij klassikale toetsafname is die lager dan bij digitale afname, omdat leerlingen dan individueel werken met een koptelefoon op. Wij zijn benieuwd hoe u en uw leerlingen de digitale Kijk- en luistertoetsen ervaren!

Systeemeisen voor deelname aan de digitale afname:

  • Afnamestations die op Windows gebaseerd zijn (desktop en laptop).
  • Voorkeursconfiguratie van het afnamestation: Windows 7 of hoger.
  • Standaard schermresolutie van 1024 × 768 of hoger.
  • De toetsafname-software ondersteunt zowel 32-bits als 64-bits computers. Vereist is wel dat .NET framework 4.0 of hoger op het afnamestation aanwezig is.
    (Ons advies is .NET Framework 4.5.1 of 4.5.2 te installeren op het afnamestation.)
  • Internetverbinding.

Advies op maat?

Twijfelt u wat het beste is voor uw leerlingen of voor uw school? Wellicht biedt één van onze workshops uitkomst? Of wilt u bij het maken van een keuze graag persoonlijk advies van onze klantenservice? Neem gerust contact met ons op via klantenservice@cito.nl of bel (026) 352 11 11. Wij helpen u graag verder!

Mis geen belangrijk nieuws!

Wilt u op te hoogte blijven van taalnieuws van Cito en ontvangt u onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf u nu in voor de 2-maandelijkse e-nieuwsbrief (afmelden kan altijd)!

Meer weten of bestellen?

Heeft u vragen over digitaal toetsen? Stel ze aan onze Klantenservice via klantenservice@cito.nl of (026) 352 11 11. Bestellen? U kunt hier direct bestellen.