Voorbereidingstoetsen

Ervaar het zelf en maak voordelig kennis

U bent vertrouwd met de Kijk- en luistertoetsen van Cito voor schoolexamens, op dvd/cd/papier. Die breiden we steeds vaker uit met, en soms worden ze vervangen door, digitale toetsen.

Nieuw: u kunt de toetsen nu ook gaan inzetten – op papier én digitaal – ter voorbereiding op het schoolexamen, voor havo 4 en vwo 5 bij Duits, Frans en Engels. Benieuwd welke Cito-toetsen u dit jaar al digitaal kunt afnemen?


Voordelig: papier + digitaal

Sommige Kijk- en luistertoetsen brengen we uitsluitend digitaal uit, vanwege het kleine aantal leerlingen: Duits vmbo bb en Spaans lange en korte variant /elementair.

De nieuwe toetsen ten behoeve van de voor-examenjaren havo 4 en vwo 5 bij Duits, Frans en Engels, brengen we zowel op dvd/cd/papier als digitaal uit. Bij uw bestelling krijgt u ze allebei. Zo kunt u de digitale versie zonder extra kosten uitproberen en er ervaring mee opdoen.

Voorbeeld digitale toets
Voordeel: betere concentratie

Door onze samenwerking met VO-scholen, bijvoorbeeld bij proeftoetsingen van digitale Kijk- en luistertoetsen, weten we dat docenten o.a. positief zijn over het verschil in concentratie bij leerlingen. Bij klassikale toetsafname is die lager dan bij digitale afname, omdat leerlingen dan individueel werken met een koptelefoon op. Wij zijn benieuwd hoe u en uw leerlingen de digitale Kijk- en luistertoetsen ervaren!

Systeemeisen voor deelname aan de digitale afname:

  • Afnamestations die op Windows gebaseerd zijn (desktop en laptop).
  • Voorkeursconfiguratie van het afnamestation: Windows 7 of hoger.
  • Standaard schermresolutie van 1024 × 768 of hoger.
  • De toetsafname-software ondersteunt zowel 32-bits als 64-bits computers. Vereist is wel dat .NET framework 4.0 of hoger op het afnamestation aanwezig is.
    (Ons advies is .NET Framework 4.5.1 of 4.5.2 te installeren op het afnamestation.)
  • Internetverbinding.

Nieuw: havo 4 en vwo 5

U kunt met ingang van schooljaar 2016/2017 voor Engels, Duits en Frans ook Kijk- en luistertoetsen inzetten in de voor-examenjaren havo 4 en vwo 5. Op papier en digitaal. Om serieus te oefenen. Methode-onafhankelijk en met de betrouwbaarheid van Cito. Ook uw leerlingen nemen dat serieus, waardoor u beter inzicht krijgt in hun werkelijke niveau. U kunt vervolgens uw leerlingen nog gerichter ondersteunen in hun leerproces.

Meer weten of bestellen?

Heeft u vragen over digitaal toetsen? Stel ze aan onze Klantenservice via klantenservice@cito.nl of (026) 352 11 11. Bestellen? U kunt hier direct bestellen.