Voorbeeldtoetsen 2F en 3F

Bekijk rechts de handreikingen 2F en 3F: analyse van antwoorden op een rekentoets én de daarvoor gebruikte toetsen

Sinds schooljaar 2014/2015 is de rekentoets VO onderdeel van het eindexamen. Om u een beeld te geven van de inhoud en de afname van de rekentoets, publiceren we voorbeeldtoetsen. Deze toetsen zijn gebaseerd op de afnames van 2015.

De voorbeeldtoetsen om te bekijken

  • Rechts op de pagina vindt u de meest recente voorbeeldtoetsen in pdf-formaat. Die van 2016 plaatsen we zo snel mogelijk!
  • Zo kunt u de inhoud van deze toetsen bekijken zonder gebruik te maken van het programma ExamenTester en zonder computer.
  • Deze pdf's zijn niet geschikt om bij leerlingen af te nemen omdat het gebruik van de rekenmachine niet gereguleerd is.

De rekenopgaven-etalage

Ruim 2000 losse vragen van de Rekentoets zijn nu te zien in de rekenopgaven-etalage.

De omzettingstabellen

Bij de voorbeeldtoetsen zijn omzettingstabellen beschikbaar. Deze tabellen geven aan hoe u de score omzet naar een cijfer. U vindt deze in het blok rechts. Die van 2016 plaatsen we zo snel mogelijk!

De voorbeeldtoetsen van voorgaande jaren

Ook van de afnames van voorgaande jaren zijn voorbeeldtoetsen gepubliceerd. Deze zijn gebaseerd op eerdere versies van de rekentoetswijzer en samengesteld volgens de richtlijnen van het betreffende jaar. Qua inhoud als samenstelling wijken ze dus af van de huidige rekentoets.
Aan de slag met de voorbeeldtoetsen.

Naast de voorbeeldtoetsen voor de rekentoets VO zijn er ook voorbeeldexamens mbo Rekenen 2F en 3F beschikbaar op Examenbladmbo.nl.

Handreiking

Extra materiaal