Voorbeeldtoetsen 2F en 3F

Sinds 2014 is de rekentoets VO onderdeel van het eindexamen. Na afloop van de afnames worden er voorbeeldtoetsen gepubliceerd. Deze toetsen geven een beeld van de afname en de inhoud van het voorgaande schooljaar.

Voorbeeldtoetsen zonder computer

Rechts op de pagina vindt u de meest recente voorbeeldtoetsen in pdf-formaat. Zo kunt u de inhoud van deze toetsen bekijken zonder gebruik te maken van het programma ExamenTester en zonder computer. Deze pdf's zijn niet geschikt om bij leerlingen af te nemen omdat het gebruik van de rekenmachine niet gereguleerd is.

Omzettingstabellen

Bij de voorbeeldtoetsen zijn omzettingstabellen beschikbaar. Deze tabellen geven aan hoe u de score omzet naar een cijfer. U vindt deze in het blok rechts op deze pagina.

Voorbeeldtoetsen voorgaande jaren

Ook van de afnames van de voorgaande jaren zijn voorbeeldtoetsen gepubliceerd. Echter zijn deze gebaseerd op eerdere versies van de rekentoetswijzer en samengesteld volgens de richtlijnen van het betreffende jaar. Deze voorbeeldtoetsen kunnen dus zowel qua inhoud als samenstelling afwijken van de huidige rekentoets.
Deze voorbeeldtoetsen vindt u hier

Naast de voorbeeldtoetsen voor de rekentoets VO zijn er ook voorbeeldexamens mbo Rekenen 2F en 3F beschikbaar op Examenbladmbo.nl.