E-nieuwsbrief VSO/PrO

Nieuws van Cito


Leerlingen lastigvallen met toetsen?
Een 17-jarige jongen op het praktijkonderwijs (PrO) die al sinds zijn derde fietsenmaker wil worden. Een 16-jarig meisje op het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) die met veel plezier de lekkerste broodjes maakt tijdens haar stage. Moet je deze leerlingen lastigvallen met toetsen taal en rekenen? Dat is een vraag die mij als toetsdeskundige bij Cito regelmatig gesteld wordt, wanneer ik met scholen spreek over toetsen in het VSO en PrO. Benieuwd naar mijn antwoord? Lees mijn blog!

Blog
/~/media/cito_nl/images/over cito/cito-judith-hollenberg.ashx

Helpt u mee de Werkplekmatcher te ontwikkelen?
De Werkplekmatcher helpt een leerling uit VSO/PrO naar een werkplek die zo optimaal mogelijk aansluit bij zijn/haar rekenvaardigheden. Cito wil dit instrument graag samen met u ontwikkelen. Om zicht te krijgen op de taal- en rekenvaardigheden die van leerlingen op bepaalde werkplekken wordt verwacht, is door ons een vragenlijst ontwikkeld. Heeft u een goed beeld van de vaardigheden die op bepaalde plekken nodig zijn? Bent u bijvoorbeeld praktijkbegeleider van een bedrijf of een docent? Dan zijn wij op zoek naar u! Doet u mee? Het invullen van de vragenlijst vraagt ongeveer 10 minuten.

voor Rekenen     voor Taal
/~/media/cito_nl/images/voortgezet onderwijs/nieuwsbrieven/cito-vso-pro-jongen.ashx

Ontmoet ons!
Wilt u persoonlijk met ons van gedachten wisselen over toetsen, onderwijs op maat en het Volgsysteem VSO/PrO? Bezoek ons op onze beursstand tijdens Hét Congres op 25 november in Papendal en de NOT 24-28 januari 2017 in Utrecht. Zien we u daar?

Hét Congres     NOT

Volgsysteem VSO/PrO bestellen?
Het gloednieuwe Volgsysteem VSO/PrO is uiteraard te bestellen. Eerst meer weten? Bekijk dan onze webpagina’s met toelichting, de korte filmps en het webinar waarin veel vragen zijn gesteld en beantwoord.

Meer lezen     Bestellen
/~/media/cito_nl/images/voortgezet onderwijs/nieuwsbrieven/cito-vso-pro-klas.ashx