Training: Schoolexamen voor vmbo keuzevakken

In 10 stappen maakt u een goed examen voor vmbo keuzevakken

Vmbo keuzevakken: van examenprogramma naar schoolexamen

Twijfelt u weleens of uw vragen voor het schoolexamen goed genoeg zijn? Ervaring leert dat veel docenten het zelf maken van toetsen als lastig ervaren. Cito kan u helpen aan de hand van een tien stappenplan.


De keuzevakken in het vernieuwde vmbo worden uitsluitend met een schoolexamen afgesloten. Daarbij telt het behaalde eindcijfer mee bij de zak/slaag beslissing. Naast meer verantwoordelijkheid voor de school, betekent dit ook meer mogelijkheden om een eigen ‘kleur’ te geven aan de keuzevakken.

In 10 stappen naar een beter schoolexamen

Een kwalitatief goed schoolexamen is daarmee belangrijker dan ooit. Het is voor uw leerlingen van groot belang dat alle keuzevakken op een betrouwbare en vergelijkbare manier beoordeeld worden. Belangrijk daarbij is, dat in de toetsen van alle schoolexamens de eindtermen van het keuzevak evenwichtig aan bod komen. Best lastig soms.
In de workshop ‘Van examenprogramma naar schoolexamen’ biedt Cito u een in-de-praktijk-bewezen tienstappenplan voor het maken van schoolexamens. Een handig hulpmiddel voor het evalueren van uw huidige toetsen en het maken van al uw toekomstige schoolexamens!

Belangstelling?

Heeft u interesse in de Cito-workshop Van examenprogramma naar schoolexamen (specifiek voor vmbo keuzevakken)? De datum voor deze workshop kiezen we in overleg met u.

Vul het interesseformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Heeft u vragen? Onze klantenservice helpt u graag verder via (026) 352 11 11 of klantenservice@cito.nl. Wij horen graag van u!

Cito-cursusvoorwaarden