Training: Toetsconstructie in het vo

Training: Toetsconstructie in het vo

De toetsen die u uw leerlingen voorlegt, moeten van goede kwaliteit zijn. Op basis van deze toetsen worden immers beslissingen genomen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Het maken van een goede toets of examen kan best lastig zijn. In een (meerdaagse) training nemen wij het toetsconstructieproces samen met u door en gaat u zelf actief aan de slag.

Wat leert u tijdens deze training?

  • U kunt het doel van toetsopdrachten bepalen en beschrijven.
  • U kunt correcte beoordelingsinstrumenten ontwikkelen.
  • U kunt heldere instructies voor beoordelaars, leerlingen en surveillanten opstellen.
  • U kunt scores op een juiste manier omzetten naar een eindbeoordeling.
  • U kunt de stappen van de toetscyclus toepassen.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor iedereen die zich binnen het voortgezet bezighoudt met de constructie van formatieve/summatieve toetsen en schoolexamens.

Onderwerpen training ‘Toetsconstructie in het vo’

U maakt tijdens de training kennis met de gehele cyclus van toetsconstructie, de verschillende toetsvormen en bijbehorende beoordelingsinstrumenten. Ook leert u zelf een toetsmatrijs samen te stellen. Zo krijgt u de basis van het construeren van toetsen snel en gemakkelijk in de vingers. Afhankelijk van uw behoefte behandelen we ook de constructie van formatieve toetsen en schoolexamens.

‘Een goede toets doet recht aan uw leerlingen.’
Roos Köhler, trainer/adviseur


Training op maat

De training ‘Toetsconstructie in het vo’ combineert theorie en praktijk en duurt meerdere dagen. We organiseren de training op elke gewenste locatie en stemmen deze volledig op uw wensen af.

Belangstelling?

Wilt u meer weten over de training of vrijblijvend uw wensen bespreken? Neem dan contact op met ons accountbureau, Sabine ter Weyden via (026) 352 15 01 of citoconsult@cito.nl.
U kunt ook direct de training aanvragen via het aanvraagformulier.

Cito-cursusvoorwaarden