Cito-cursus Toetsen en beoordelen

Voor alle docenten in vmbo, havo en vwo

Toetsen en beoordelen

Met de Cito cursus Toetsen en beoordelen ontwikkelt u zich tot toetsexpert voortgezet onderwijs. U leert hoe u collega’s kunt ondersteunen bij vragen als: hoe kan ik efficiënt toetsen, wat is een juiste normering en hoe verhoog ik de kwaliteit van de schoolexamens?

Wat leert u tijdens de cursus?

Met de Cito-cursus Toetsen en beoordelen ontwikkelt u zich tot de toetsexpert voortgezet onderwijs van uw school. U staat in die rol het management  bij in de verdere ontwikkeling van het toets- en examenbeleid van uw school. U maakt werk van de kwaliteitszorg op uw school en kijkt daarbij naar de resultaten van  de leerlingen op klas-, sectie- en schoolniveau. U leert in de cursus ook hoe u collega’s kunt ondersteunen bij vragen als: hoe kan ik efficiënt toetsen, wat is een juiste normering en hoe verhoog ik de kwaliteit van de schoolexamens?

Opzet van de cursus

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten (zes dagdelen). De werkvorm is een combinatie van zelfstudie, het volgen van presentaties en het uitvoeren van praktische opdrachten. Het maken van een eindopdracht (een analyse van het toets- en examenbeleid van uw school met verbetersuggesties voor de korte, middellange en lange termijn) is een wezenlijk onderdeel van de cursus. De bijeenkomsten bieden volop ruimte voor overleg en discussie met collega’s van andere scholen over de wijze waarop zij hun toetsbeleid hebben ingevuld.

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is geschikt voor alle docenten in de onderbouw- en bovenbouw van vmbo, havo en vwo, die zich willen ontwikkelen tot toetsexpert op een middelbare school.

Wanneer en waar kunt u de cursus volgen?

De cursus wordt op drie nog te bepalen dagen in het najaar van 2017 bij Cito gegeven. Deelname aan een deel van de cursus is ook mogelijk. Het geven van de cursus op locatie (voor meerdere scholen/scholen van één schoolbestuur) is bespreekbaar.

Wat zijn de kosten?

De kosten bedragen € 1.100,- per deelnemer. Alle deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Interesse?

Heeft u belangstelling voor de Cito-cursus Toetsen en beoordelen? Vul het interesseformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Heeft u vragen? Onze klantenservice helpt u graag verder via (026) 352 11 11 of klantenservice@cito.nl. Wij horen graag van u!

Cito-cursusvoorwaarden