Onderzoek en wetenschap

Binnen Cito speelt onderzoek een belangrijke rol bij het beschrijven, onderzoeken en verbeteren van de kwaliteit van onze toetsen en examens.

Psychometrie

Psychometrische expertise is een kerncompetentie van ons. Door psychometrische technieken te gebruiken, onderzoeken we de kwaliteit van de toetsen en examens en verbeteren waar mogelijk. Dit is een van de kerntaken van ons Psychometrisch Onderzoeks- en Kenniscentrum (POK).

Citolab

Citolab is een onderdeel van stichting Cito. Vragen vanuit scholen en trends op het gebied van toetsen vormen samen de basis voor ons onderzoek en de ontwikkeling van prototypes. Nieuwsgierig naar deze prototypes? Klik dan op de link in het menu rechts.

Wetenschappelijk onderzoek bij producten

Wij streven ernaar dat de toetsen die we maken voldoen aan de kwaliteitscriteria Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN). Dit onderdeel van het Nederlands Instituut van Psychologen beoordeelt de kwaliteit van alle in Nederland beschikbare testen en toetsen.

Participatie (inter)nationaal onderzoek

Als toonaangevend instituut op het gebied van toetsontwikkeling en evaluatie nemen we deel aan verschillende (inter)nationale onderzoeksprogramma’s.