Wedstrijd beeldende vakken vmbo gl/tl

Het kunstwerk van één van uw leerlingen bij Cito aan de muur!

In september 2018 werken wij 50 jaar met passie mét en vóór het onderwijs. We kijken ernaar uit om dit het komend schooljaar met het onderwijsveld te vieren via verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld met een wedstrijd voor leerlingen uit alle derde klassen vmbo beeldend gl/tl.

Deze wedstrijd is een mooie oefening voor het eindexamen. Wij dagen leerlingen namelijk uit een ontwerp te maken op basis van een opdracht die lijkt op het reguliere CPE (centraal praktijk examen). Deelnemen kan met de hele klas, maar leerlingen kunnen ook individueel hun werk inzenden. In het wedstrijdboekje vindt u de opdracht en de regels. Inzendingen ontvangen we graag voor de start van de zomervakantie. Het is daarmee een leuke afsluiter van het schooljaar en een uitgelezen kans om de buitenwereld te laten zien over welke talenten uw school en uw leerlingen beschikken!

Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury vijf ontwerpen die doorgaan naar de finale. Deze ontwerpen worden tentoongesteld bij Cito en de makers van deze ontwerpen ontvangen een leuke prijs. De uiteindelijke winnaar wordt uitgenodigd het kunstwerk daadwerkelijk uit te voeren. Dit kunstwerk krijgt een plaatsje in het kantoor van Cito in Arnhem. De kunstenaar wordt uiteraard uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn.

Doen (enkele van) uw leerlingen mee? Dan verzoeken wij u deze deelname te bevestigen door een mail te sturen naar jubileum@cito.nl. Wij kijken uit naar de inzendingen! Heeft u vragen over deze wedstrijd, dan kunt u deze ook mailen naar jubileum@cito.nl.