Docenten gezocht

Toetsen maken we samen! Bij de constructie van examens, werkt een toetsdeskundige van Cito samen met docenten uit de praktijk. Zij leveren – in een zogeheten constructiegroep – de basismaterialen voor de opbouw van een examen. Een goede toets- of examenvraag sluit aan bij de belevingswereld van de leerling die hem afneemt. Cito is hiervoor continu op zoek naar creatieve docenten met oog voor detail. Creatief omdat elke examenvraag nieuw en uniek moet zijn. Oog voor detail, omdat alles tot in de kleinste details moet kloppen.

Meer informatie over het werken in een constructiegroepWie zoeken we?

Voor de constructiegroepen zijn we op zoek naar enthousiaste docenten met:
  • recente onderwijservaring in het schooltype waarvoor het examen of de toets gemaakt wordt;
  • (voor examens) ervaring met examenklassen. Het liefst geef je op dit moment les aan een examenklas;
  • interesse in ontwikkelingen in het onderwijs in het algemeen en in vernieuwingen in examinering en toetsing in het bijzonder;
  • gedegen vakkennis, een flinke dosis creativiteit, en talent voor analyseren en structureren.

De constructiegroepen worden (indien nodig) een keer per jaar aangevuld. Hiervoor wordt in februari geworven.

Nóg meer docentenparticipatie: doe jij mee?

De komende jaren wil Cito nóg meer docenten betrekken bij het construeren van de examens. We zijn op dit moment bezig met de uitwerking van deze uitgebreide docentenparticipatie. Interesse en enthousiast om een bijdrage te leveren aan de inhoud van de examens? Stuur dan alvast een mailtje naar cte-bem@cito.nl met je naam, e-mailadres, vak en niveau. Dan houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen!

Bekijk de video

Filmpje: Hoe komt een toets tot stand