Docenten gezocht

Cito is continu op zoek naar creatieve docenten met oog voor detail. Creatief omdat elke examenvraag nieuw en uniek moet zijn. Het oog voor detail is nodig omdat er in de laatste fase van de constructie wordt geschaafd en geslepen totdat alles tot in de kleinste details in orde is. Bij vrijwel alle vakken werkt een toetsdeskundige van Cito samen met docenten uit het veld. Deze docenten vormen de constructiegroep. Zij leveren de basismaterialen waaruit een examen wordt opgebouwd. Om voor een constructiegroep in aanmerking te komen moet een docent aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • heeft recente onderwijservaring in het schooltype waarvoor het examen/de toets gemaakt wordt en (voor examens) ervaring met examenklassen/geeft bij voorkeur nog les in examenklassen;
  • heeft kennis en affiniteit met ontwikkelingen en vernieuwingen in het onderwijs en de examinering/toetsing;
  • heeft gedegen vakkennis, is creatief en kan goed analyseren en structureren.

De samenstelling van deze constructiegroep wordt (indien nodig) een keer per jaar aangevuld. Hiervoor wordt in februari geworven. Voor meer informatie over het werken in een constructiegroep: zie achtergrondinformatie (rechts).

Nóg meer docentenparticipatie
Cito wil graag nóg meer docenten betrekken bij het construeren van de examens. We zijn op dit moment bezig met het uitwerken van een vorm om dit te ondersteunen. De komende jaren is Cito daarom extra hard op zoek naar docenten die enthousiast zijn om een bijdrage te leveren aan de inhoud van de examens.
Interesse? Stuur dan een mailtje naar cte-bem@cito.nl met uw naam, e-mailadres, vak en niveau. Dan houden we u vervolgens op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bekijk het filmpje!

Filmpje: Hoe komt een toets tot stand