Voor de constructiegroepen centrale examens zijn wij op zoek naar een

constructeur examens van het vernieuwde programma maatschappijwetenschappen havo of vwo

Ben jij een creatieve en vakbekwame docent, die graag met de vakinhoud en de toetsing bezig is? En ben je goed in het stellen van de juiste vragen? Werk dan mee aan de constructie van de examens van het vernieuwde programma maatschappijwetenschappen havo of vwo!

Voor de constructiegroep van deze examens zoekt Cito een docent die zo snel mogelijk beschikbaar is.

Werkzaamheden

Als constructeur werk je mee aan de ontwikkeling van de examens van het vernieuwde programma maatschappijwetenschappen havo of vwo. Het eerste wat je merkt als je bij Cito binnenkomt, is dat bij ons de vraag centraal staat. Voor een constructeur is dat de vraag welke kennis of vaardigheid er precies getoetst wordt. Welke opgave het best past bij het niveau van de leerling die de toets afneemt. En hoe je vragen kunt laten aansluiten bij de belevingswereld van de examenkandidaten. Met het antwoord op die vragen construeer en reviseer je opgaven, grotendeels vanuit huis. Eens in de 4 tot 6 weken komen de leden van de constructiegroepen bij elkaar om de productie en voortgang te bespreken. Het deelnemen aan een constructiegroep neemt ongeveer 3-6 uur per week in beslag.

Wat dit werk zo leuk maakt? Als constructeur zet je jouw vakkennis en veldervaring in om leerlingen te helpen groeien. Je draagt bij aan goed onderbouwde, landelijke examens, die inzichtelijk maken wat iemand kan.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar creatieve en vakbekwame docent. Daarnaast vragen we van je dat jij:
  • werkt als docent in het havo en/ov vwo en lesgeeft in het vak maatschappijwetenschappen;
  • recente ervaring hebt met examenklassen;
  • beschikt over gedegen vakkennis;
  • ervaring hebt met Word en Excel;
  • geen (co-)auteur bent van een onderwijsmethode.

Nog vragen?

Voor meer informatie kun je mailen naar de toetsdeskundigen maatschappijwetenschappen: annelies.vanvugt@cito.nl (havo) of anne.hemker@cito.nl (vwo). Zij zijn ook telefonisch te bereiken op dinsdag (Annelies van Vugt, (026) 352 11 09)) en op donderdag (Anne Hemker, (026) 352 15 87)).

Belangstelling?

Mail dan je cv met een korte motivering vóór 9 januari 2018 naar CTE-BEM@cito.nl, gericht aan Ans Wolters.