Voor de constructiegroepen centrale examens zijn wij op zoek naar een

constructeur vmbo cspe media, vormgeving en ICT

Bent u een creatieve en vakbekwame docent, die graag met de vakinhoud en de toetsing bezig is? En bent u goed in het stellen van de juiste vragen? Werk dan mee aan de constructie van de centrale examens vmbo cspe media, vormgeving en ICT!

Voor de constructiegroep van deze examens zoekt Cito een docent die per 1 september 2017 of zo snel mogelijk daarna beschikbaar is.

Werkzaamheden

Als constructeur werkt u mee aan de ontwikkeling van de examens van het profielvak media, vormgeving en ICT voor alle leerwegen. Het eerste wat u merkt als u bij Cito binnenkomt, is dat bij ons de vraag centraal staat. Voor u is dat de vraag welke kennis of vaardigheid er precies getoetst wordt. Welke opgave het best past bij het niveau van de leerling die de toets afneemt. En hoe u vragen kunt laten aansluiten bij de belevingswereld van de examenkandidaten.

Met het antwoord op die vragen construeert en reviseert u opgaven. Grotendeels doet u dit vanuit huis, maar eens in de zoveel tijd is er een bijeenkomst met collega-constructeurs en toetsdeskundigen. Deze bijeenkomsten zijn altijd op een woensdag in Arnhem. Per week bent u ongeveer een dagdeel bezig met de werkzaamheden.

Wat dit werk zo leuk maakt? Als constructeur zet u uw vakkennis en veldervaring in om leerlingen te helpen groeien. U draagt bij aan goed onderbouwde, landelijke examens, die inzichtelijk maken wat iemand kan. Zo geeft u leerlingen goed en eerlijk inzicht in hun talenten en mogelijkheden, waarmee zij zelf hun geluk vorm kunnen geven.

Wat vragen wij van u?

  • U werkt als docent in het vmbo en geeft les in het profielvak media, vormgeving en ICT.
  • In bovengenoemd vakgebied heeft u recente ervaring met examenklassen.
  • U beschikt over gedegen vakkennis.
  • U heeft ervaring met Word en professionele opmaakprogramma’s.
  • U bent geen (co-)auteur van een onderwijsmethode.

Informatie

Heeft u vragen over deze functie? Neem dan contact op met Paola Stam ((026) 352 13 54), Hanneke Knoop ((026) 352 12 71) of Lianne Kooistra ((026) 352 14 81), toetsdeskundigen media, vormgeving en ICT.

Belangstelling?

Mail uw cv met een korte motivering vóór 4 september 2017 naar CTE-BEM@cito.nl.
U kunt uw brief richten aan Barbara van der Brugh.