Interessant, complex en waardevol

“Die maatschappelijke rol geeft extra voldoening”

"Inmiddels werk ik 15 jaar bij Cito en ik ga nog iedere dag met plezier naar mijn werk! Ik kwam binnen als trainee op mediagebied en ben ontwikkelaar, teamleider en procescoördinator geweest. Nu ben ik werkzaam als informatieanalist. Een interessante functie tussen IT en de business in waarbij ik vraagstukken ontrafel en oplossingen ontwikkel. Iedere opgave is anders en daarmee ieder antwoord ook. Dat maakt het mooi om hiermee bezig te zijn!Verrassend complex

Een voorbeeld van een interessant vraagstuk? De digitalisering van het volgsysteem voor het voortgezet onderwijs. Dit vroeg echt om een nieuwe manier van denken. Het omzetten van de vragen was één ding, maar ook het inplannen van de afname van toetsen moest digitaal mogelijk worden gemaakt. En wel zo dat een docent hier weinig extra werk aan had. Vervolgens moesten leerlingen de juiste toets voor zich krijgen, op het juiste moment. Dit alles moest gekoppeld worden aan de software van de school én de kwaliteit hebben waar Cito voor staat.

Belangen bij elkaar brengen

Als informatieanalist ben ik de intermediair die belangen bij elkaar brengt en gezamenlijke vraagstukken naar techniek vertaalt. Heel fijn is dat ik omringd ben met slimme en enorm betrokken collega’s die graag meedenken. In het geval van de digitalisering van het volgsysteem heb ik met input vanuit verschillende disciplines en scholen wireframes gemaakt om het toetsproces te visualiseren. Letterlijk laten zien wat iemand doet op zijn scherm, welke stappen hij doorloopt. Dit hielp om tot een solide model te komen waar ontwikkelaars en testers goed en efficiënt mee konden werken. En dat leidde uiteindelijk tot een goed en gebruiksvriendelijk product.

Mooi en divers

Zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen, want de diversiteit aan opdrachten is bij Cito groot. Daarbij is het vakgebied IV/IT hier ook ontzettend interessant! In-house maak je heel waardevolle producten waarmee mensen zich verder kunnen ontwikkelen. Die maatschappelijke rol geeft extra voldoening. Daarbij verandert er bij Cito regelmatig wat, bijvoorbeeld in de ketensamenwerking. Die dynamiek zorgt voor afwisseling en steeds weer nieuwe puzzels!”

Nard van Kessel, Informatieanalist bij Cito

Nog vragen?