SluitenSluiten
leerlingen buiten

Advies nodig bij Schoolexamens op afstand?

Tips voor VO-docenten

Advies bij Schoolexamens 

De dreiging dat scholen, voor korte tijd, hun deuren moeten sluiten blijft. Dat heeft ook gevolgen voor het afnemen van de Schoolexamens. Daarom een pagina vol tips, documenten en tools die kunnen ondersteunen bij het maken, afnemen en beoordelen van Schoolexamens op afstand. We hopen dat ze je ondersteunen in uitzonderlijke tijden.

Infographics en whitepapers

Checklist Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Tools

Toetsen tijdens afstandsonderwijs? Alleen het hoognodige

Het is een situatie die we nooit eerder hebben meegemaakt. En met elkaar zoeken we naar antwoorden en oplossingen. Over het nut en de noodzaak van onderwijs op afstand twijfelt niemand. Maar hoe nodig zijn toetsen op afstand? Ons antwoord is:  wees terughoudend met toetsen. Kijk extra kritisch of ze je de informatie opleveren die je nu nodig hebt. Toetsen uitstellen of laten vervallen, is misschien verstandig. En voor toetsen die echt niet geskipt kunnen worden, zoals de Schoolexamens? Daarvoor kun je gebruikmaken van deze pagina. Vol met tips & tricks. Want deze bijzondere tijden vragen om andere toetsvormen. En er zijn aandachtspunten in de organisatie. 

Wist je dat?

De documenten op deze pagina zijn gemaakt als antwoord op vragen die gesteld zijn bij onze online helpdesk. De helpdesk was een initiatief van Stichting Cito (divisie Onderzoek, Kennis & Innovatie), Kennisnet en SLO.

De helpdesk is gesloten per 1 augustus 2020. Heb je nog een vraag? Mail dan gerust naar: klantenservice@cito.nl.