SluitenSluiten
aan het chillen

Team

Rosanne Sluiter

Cito logo plectrumVerder

Investeren in een goede start

Rosanne werkt sinds 2022 bij Cito. Daarvoor werkte ze geruime tijd voor de Universiteit van Amsterdam als junior docent en onderzoeker. Momenteel rondt ze daar haar promotieonderzoek af naar het effect van voorschoolse kinderopvang op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Rosanne wordt enthousiast van de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het oplossen van vraagstukken uit de onderwijspraktijk. Professionalisering van de voorschoolse sector spreekt haar daarbij bijzonder aan.
“Investeren in een goede start is de slimste investering die we kunnen doen. Vanuit menselijk, maatschappelijk en economisch perspectief."
Rosanne Sluiter

De effecten van kinderopvang

Voor haar promotieonderzoek doet Rosanne onderzoek naar het effect van voorschoolse kinderopvang op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Ze beantwoordt de vraag of kinderen in verschillende mate profiteren van de effecten van kinderopvang. Vanuit het theoretische perspectief van differentiële ontvankelijkheid bekijkt ze of effecten van kinderopvang systematisch samenhangen met specifieke kenmerken van het kind (o.a. temperament, gevoeligheid, sekse), de specifieke kinderopvangcontext en combinaties hiervan. Met haar onderzoek wil Rosanne het inzicht vergroten in de kind- en omgevingsfactoren die bijdragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen (0-4 jr.). Want - zoals ze zelf zegt - inzetten op een kansrijke start voor alle kinderen, is belangrijk.