SluitenSluiten
groepje leraren

Projecten

Equality

Cito logo plectrumVerder

Equality: altijd inzicht in je toetskwaliteit

Waar staan we met onze toetskwaliteit? Een vraag waar veel hbo- en wo-scholen mee worstelen. Om hier de dialoog over te kunnen voeren en stappen voorwaarts te kunnen zetten, moet je eenvoudig toegang hebben tot alle relevante informatie. Equality biedt inzicht in de toetsen en toetskwaliteit van zowel afzonderlijke cursussen als het gehele programma. Bovendien krijg je als organisatie handvatten om de kwaliteit van toetsen duurzaam te verbeteren en een toetscultuur te creëren die in dienst staat van het leerproces van de student.
Equality

Hoe werkt Equality?

In Equality:

  • kun je als cursusleider alle materialen uploaden die jij nodig hebt voor toetsing.
  • zo creëer je (samen met collega's) een handige verzamelplaats voor documenten per cursus, of per blok of volledige opleiding.
  • kun je eenvoudig selecteren welke set van cursussen je wilt bekijken, in welke combinatie dan ook.
  • krijg je bij het uploaden automatisch vragen ter zelfevaluatie. Bijvoorbeeld over de betrouwbaarheid, validiteit en leerfunctie van de toets.
  • beschik je over een dashboard met een flinke verzameling handige totaaloverzichten.
  • heb je in één oogopslag antwoord op vragen als: Toetsen we eindtermen niet onnodig vaak? Hanteren we niet te veel dezelfde toetsvormen in één blok? Hoe is de verhouding formatieve en summatieve toetsing? Is het aantal geslaagden over de hele linie oké?
“Equality geeft je inzicht in de toetskwaliteit van zowel afzonderlijke cursussen als het gehele programma. Dat biedt je de mogelijkheid erover te praten en samen te kijken: wat kun je verbeteren? Uiteindelijk willen we een cultuuromslag creëren, waarbij de student centraal staat en toetsing het leren ondersteunt.”
Harold Bok
Universiteit Utrecht
Equality

Hoever zijn we met Equality?

Het prototype is afgerond. De Universiteit van Utrecht voert nu een pilot uit bij drie opleidingen en werkt daarbij samen met docenten, afdelingsdirecteuren en examencommissies.
Harold Bok (Universiteit Utrecht) licht toe: “Uiteindelijk willen we de applicatie verder optimaliseren tot een product dat af is en dat we breder kunnen inzetten. De samenwerking met CitoLab heeft ons een zetje gegeven dat anders heel lastig zou zijn.”

Meer weten?

Wil je meer weten over Equality? Mail ons gerust!

 Info aanvragen over Equality