Sluiten
Citolab

Projecten

Robots in de klas

Voor groep 2-6

Robots in de klas

Met de onder- of middenbouw aan de slag met digitale geletterdheid? Op veel scholen zien we dat robots met dat doel de klas in worden gehaald. Bijvoorbeeld een Bee-bot of robotmuis. Wil je je leerlingen ook op een speelse manier laten oefenen met de basis van programmeren? Download dan de materialen van CitoLab. Deze kunnen je helpen dat het meer oplevert dan leuk spelen. 

Artikel werken met een robot
"Werken met een robot is meer dan leuk spelen"

 

Dit schrijven onze CitoLab-onderzoekers Jos Keuning en Romy Noordhof in Vives.

LEES HET artikel!

Bekijk de tips uit onze schoolbezoeken

Botwijzer
Downloads voor jou

Wij delen onze kennis graag. Bijvoorbeeld in materialen voor het opbrengstgericht werken met een Bee-bot of robotmuis. Al deze materialen zijn direct bruikbaar in de klas. Download en print:

Printinstructies

Wil je het speelveld gebruiken? Zorg dan dat je deze op ware grootte print. Op deze manier krijgen de hokjes van het speelveld precies het juiste formaat voor de stappen die de robot zet. Bij het printen van de plaatjes voor de insteekhoes kun je dit zelf instellen. Als je het gehele speelveld wil printen, kun je dit bij de drukker aangeven.

"Samen met basisscholen heeft CitoLab uitgezocht hoe je kinderen in de onderbouw van het basisonderwijs opbrengstgericht kunt laten werken met de robot-programmeermuis."
Jos Keuning
Jos Keuning
Onderzoeker CitoLab

Ontwikkeling

idee

Fase 1

Fase 2

E-learning

Fase 3

delen

Fase 4