
Samenwerken
Scholen

Vernieuw je mee?
We werken al samen met enthousiaste scholen, waar we regelmatig prototypes laten zien en laten testen. Mogen we jou ook bellen als we een toffe innovatie hebben? Laat het ons weten.
Ik experimenteer graag mee
"Om iets te maken dat werkt, moet je vanaf het begin samen met scholen optrekken. Als je samen werkt, experimenteert en leert, ontstaat er uiteindelijk een ideale mix van theorie en praktijk."

Prototypes. Geen producten
Testen in de klas … de keuzes
Innoveren is teamwork. En dus doen we alles in goed overleg. Je bepaalt zelf:
- óf en wanneer je een prototype wilt testen.
- hoe vaak we langs mogen komen.
- hoeveel tijd je steekt in een schoolbezoek.
- met hoeveel collega's en leerlingen je mee test.
“Om zinvolle producten te ontwikkelen en die steeds beter te maken, moet je wetenschappelijke kennis en praktijkervaring met elkaar verbinden. Als je mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt, ontstaan er vaak waardevolle gesprekken. Het levert voor Cito nuttige informatie op, maar als school reflecteer ook weer op je eigen handelen en ontvang je feedback.”

Partners en klanten
We werken graag samen met educatieve uitgeverijen en andere toetsaanbieders
Een samenwerking kan op verschillende manieren ontstaan. Misschien wil je zelf een prototype ontwikkelen en kun je onze innovatiekracht daarbij goed gebruiken. We ontwikkelen dan samen en leggen afspraken (over onder meer taken, kosten en intellectueel eigendom) helder vast in een samenwerkingsovereenkomst. Het kan ook zijn dat je geïnteresseerd bent in een prototype waaraan we werken, of dat we al hebben afgerond. In dat geval regelen we een overdracht op basis van een licentievergoeding.Samenwerking Peiling Digitale Geletterdheid
“Hoe kun je onderwijs verbeteren als je niet in beeld kunt brengen wat je aan het doen bent?"
Meer lezen? Open het interview met Maaike Heitink (samenwerkingspartner Universiteit Twente)
Samenwerking Prototype Equality
“Het verbaasde me dat er in korte tijd al een bèta-versie uitrolde. Dan maak je een vliegende start."
Meer lezen? Open het interview met Lonneke Schellekens en Harold Bok (samenwerkingspartner Universiteit Utrecht)
Stakeholders
Plannen en resultaten, meedenken en instappen
De belangrijkste stakeholders van onze divisie Onderzoek, Kennis en Innovatie (OK&I) zijn de PO-Raad en VO-Raad, Kennisnet, SLO, de GEU en de onderwijsinspectie.Met hen blikken we jaarlijks terug en vooruit. We delen de resultaten over de voortgang van projecten en presenteren nieuwe plannen. Stakeholders denken dan met ons mee en stappen soms in. Omgekeerd gebeurt dit ook en kijken we of we onze expertise kunnen inzetten rondom een vraagstuk, een project, of een onderzoek. Zo hebben we recent op verzoek van de onderwijsinspectie onderzoek gedaan naar leerlingenachterstanden in coronatijd.