SluitenSluiten
leerlingen aan het werk

Psychometrisch onderzoek en dienstverlening

Dienstverlening

Cito logo plectrumVerder

Psychometrie voor toets- en exameninstellingen

Wil je als toets- of exameninstelling een product laten ontwikkelen of verbeteren? Onze psychometrische expertise is nationaal en internationaal erkend. Van oudsher hebben we een wettelijke taak rondom de centrale eindexamens en centrale eindtoets. Voor betaalde dienstverlening werken we via ons Loket. Een groeiend aantal opdrachtgevers in binnen- en buitenland schakelt onze experts inmiddels in voor kennisintensieve dienstverlening, trainingen en advies.

Bijzondere expertise

Cito beschikt over een van de grootste psychometrische onderzoeksafdelingen van Europa. De samenwerking van zoveel specialisten zorgt voor een constante voedingsbodem voor vernieuwing. In de loop der jaren hebben onze psychometrici baanbrekend werk verricht op het gebied van toetsen, meten en volgen. Reden genoeg om deze kennis breed beschikbaar te stellen en te zorgen voor een gelijk speelveld. In 2019 opende CitoLab het loket voor kennisintensieve psychometrische dienstverlening. Inmiddels kun je als toets- en exameninstelling bij CitoLab terecht voor alle complexe methodologische, statistische en wiskundige technieken die ervoor zorgen dat jouw toetsen en examens betrouwbare scores opleveren.

Kunnen we iets voor je doen?

Ontdek wat het psychometrisch loket van CitoLab voor je kan betekenen.

"Cito heeft een jarenlange expertise opgebouwd rondom de kwaliteit van toetsing. Onze psychometrische kennis die de basis vormt voor het maken van goede toetsen, is uniek."
geel
CitoLab meerjarenbeleidsplan 2018 – 2021

Toets- en exameninstellingen waarvoor we werken