Sluiten
student aan het werk

Psychometrische werkzaamheden

Instrumentsamenstelling

Instrumentsamenstelling

Via het psychometrisch loket kun je onze experts inschakelen voor dienstverlening in het toetsconstructieproces. Zo zijn onze psychometrici je graag van dienst bij de instrumentsamenstelling. We zijn beschikbaar voor het samenstellen van een toetsinstrument dat aan alle eisen voldoet, het opzetten van een itembank, of het ontwikkelen van adaptieve of multi-stage toetsen.
Vragen selecteren, toetsen samenstellen

Een vraag is pas goed als deze voldoet aan alle gewenste kenmerken. Een toets is pas goed, als deze voldoet aan alle inhoudelijke, praktische en psychometrische eisen. Onze psychometrici hebben de expertise om itembanken, toetsen en examens samen te stellen die optimaal voldoen aan alle eisen. Natuurlijk kun je ons ook inschakelen voor trainingen of advies hierover.

Werk in deze fase:

  • Een toets samenstellen die het best voldoet aan alle inhoudelijke, praktische en psychometrische eisen. Bij de psychometrische eisen gaat het bijvoorbeeld over de gewenste meetnauwkeurigheid van het instrument. 
  • Is een adaptieve of een multi-stagetoets het meest geschikte instrument? Dan wordt de opgavenbank vormgegeven en onderhouden.