SluitenSluiten
leerlingen buiten

Team

Bas Hemker

Cito logo plectrumVerder

Werken met ministeries van onderwijs op vier continenten

Bas Hemker werkt sinds 1996 bij Stichting Cito. Hij is een van de accounthouders binnen het team Psychometrisch Onderzoek en Dienstverlening. In die hoedanigheid beheert hij onder meer onze psychometrische bijdragen aan peilingen naar het niveau van het onderwijs. Bas is daar al 25 jaar bij betrokken en werkte mee aan diverse rapporten. Als accounthouder is Bas ook aanspreekpunt voor onze psychometrische bijdragen aan projecten in het buitenland. Hij werkte al met ministeries van onderwijs op vier continenten. Vanuit Cito ondersteunt Bas daarnaast psychometrische werkzaamheden in binnen- en buitenland, voor een verscheidenheid aan organisaties. zo werkte hij bijvoorbeeld voor Stichting Cito Control aan de normering van de eindtoetsen.

dr. Bas Hemker | accounthouder peilingen en buitenland

Portret Bas Hemker
“De veronderstelde objectiviteit van cijfers is eigenlijk behoorlijk subjectief.”
Bas Hemker
over het project 'Cijfers, cijfers, cijfers' in het OK&I-Werkprogramma 2021

Recente wetenschappelijke publicaties

  • Federiakin, D., Kardanova, E., & Hemker, B.T. (submitted). How to Ensure that DIF Analysis Results are Trustworthy?
  • Meijer, R. R., Neumann, M., Hemker, B. T. & Niesen, S. (2020). A Tutorial on Mechanical Decision-Making for Personnel- and Educational Selection. In : Frontiers in Psychology. 10, p. 1-8
  • Hemker, B.T., Sluijter, C. & Sanders (2019). Assessing Computer-Based Assessments. In: B.P. Veldkamp, & C.Sluijter (Eds.) (2019) Theoretical and Practical Advances in Computer-based Educational Measurement (pp. 73-89). Springer: Cham. 

Naast zijn werk voor Cito is Bas lid van:

  • de COTAN, waar hij zich bezig houdt met het beoordelingssysteem en tests voor volwassenen.
  • de Interuniversity graduate school of Psychometrics en Sociometrics (IOPS).