SluitenSluiten
Bezoek ons op de NOT van 24 t/m 28 januari

Wie zet jij in de spotlights?

Bezoek ons op de NOT van 24 t/m 28 januari

Kom in de spotlights staan bij Cito tijdens de NOT

Met ons nieuwe leerlingvolgsysteem Leerling in beeld zetten we de groei van leerlingen in de spotlights. Op de NOT ervaar je hoe we dit doen en richten we onze spotlights ook graag op jou. Maak bijvoorbeeld een leuke foto in de spotlights bij onze photobooth. Doe mee aan onze winactie: zet die ene collega, die het zo verdient, eens in het zonnetje en maak samen kans op een bijzondere dag. In onze stand vind je de nieuwste producten en diensten van Cito en ben je van harte welkom om vragen te stellen. Daarbij gaan we natuurlijk graag met je in gesprek.

Meld je nu aan voor de NOT en kom bij ons in de spotlights staan.

We zien je graag tussen 24 tot en met 28 januari bij onze stand (01.D034) in hal 1.
logo NOT 2023
Lerares in de spotlight

Winactie

Win een theaterdag op jouw school of maak elke dag kans op een Podium cadeaukaart.

Laat ons op de NOT weten wie volgens jou wel eens in de spotlights mag staan. Heb je een mooi verhaal te vertellen over een collega uit je team? Laat het ons weten, misschien win jij wel een Podium cadeaukaart ter waarde van € 100,- om samen met je collega een leuk dagje uit te gaan, bijvoorbeeld naar het theater. Óf ben jij de gelukkige winnaar van een dag vol theater voor jouw school. Waarbij een professioneel theaterbedrijf de leerlingen van jouw school kennis laat maken met diverse theatertechnieken. De dag wordt afgesloten met een eigen voorstelling voor de school, ouders en opa’s en oma’s. Een dag vóór en dóór kinderen.

Lichten uit, spot aan!
Spotlight leerling en leraar
Bij onze stand kan je terecht voor:

Primair onderwijs

Dag LVS 3.0, welkom Leerling in beeld

Ontdek ons nieuwe leerlingvolgsysteem Leerling in beeld. Dit is het laatste schooljaar dat je de LVS 3.0-toetsen en CP LOVS kan gebruiken. Een meer dan volwaardige opvolger staat voor je klaar. Leerling in beeld geeft je nieuwe online adaptieve toetsen voor de kernvakken, mogelijkheden voor het volgen van sociaal-emotioneel functioneren en executieve functies, nieuwe rapportages met de focus op groei en verdiepende instrumenten.

Leerling in beeld is er klaar voor, jij ook?

Voortgezet onderwijs

Cito zet jou, je team en leerlingen in vo graag in de spotlight. Voor gelijke kansen voor iedere leerling en om je als docent optimaal te ontwikkelen, helpen onze ondersteunende diensten en instrumenten om:
  • de ontwikkeling van je leerling in één oogopslag in kaart te brengen waar je in je onderwijsaanpak direct van profiteert. Lees dit artikel
  • jouw school/scholen/bestuur te ondersteunen in een adequate aanpak voor toetsing en examinering. Want hoe borg je de kwaliteit daarvan? Lees meer
  • schoolbreed aan de slag te gaan met kijk- en luistervaardigheid. Niet alleen in de bovenbouw, maar ook in de onderbouw. Bekijk de opties

CTE

Bij de divisie Centrale Toetsen en Examens (CTE) ontwikkelen we opgaven voor alle centrale examens in het voortgezet onderwijs, in opdracht van de overheid. Dat doen we eveneens voor de centrale mbo-Examens Nederlandse taal en Engels én de Centrale Eindtoets die wordt afgenomen in groep 8 van het basisonderwijs. We werken hiervoor nauw samen met honderden onderwijsprofessionals uit het veld. Daarbij doen we structureel onderzoek naar de moeilijkheid van centrale examens en dragen vanuit onze expertise bij aan het ondersteunen van onderwijsprofessionals en nieuwe vormen van toetsing en examinering.
Spotlight juf

CitoLab onderzoekt en innoveert het onderwijs

Bij CitoLab (onderdeel van Cito) werken we hard aan betekenisvolle data in het onderwijs. Dat doen we bijvoorbeeld door samen met scholen nieuwe meet- en volginstrumenten te ontwikkelen. We bedenken innovatieve technieken voor data-analyses en helpen organisaties om de kwaliteit van hun meetinstrumenten te verbeteren. Al onze resultaten delen we, want alleen samen kunnen we het onderwijs verbeteren. Tijdens de NOT staan we klaar om onze prototypes te laten zien en natuurlijk voor het beantwoorden van vragen. Probeer bijvoorbeeld prototypes Woordmars of CheckMate zelf uit bij onze stand én volg CitoLab alvast op LinkedIn om op de hoogte te blijven.

Woordmars: jouw wereld, jouw woordenschat

Woordmars doet het net even anders dan woordenschattoetsen. Het is een prototype dat werkt met de nieuwste digitale technieken. Met Woordmars geven we leerlingen een actieve rol en laten hen ook zelf woorden inbrengen in de toets. Hierdoor krijgen leerlingen meer vertrouwen om de toets in te gaan en laten ze zien wat ze wel weten. Daarbij sluiten de toetswoorden aan bij de persoonlijke leefwereld van leerlingen. Lees verder.

meisje met blauwe kleding

CheckMate voor slimme nakijkoplossingen

In alle onderwijssectoren neemt de druk op leraren toe, bijvoorbeeld door groeiende administratielasten en personeelstekorten. Ook het nakijken van toetsen is een taak die vaak veel tijd en moeite kost. Hoe mooi zou het zijn als we deze last kunnen verlichten? Bij CheckMate gaan we op zoek naar de grootste struikelblokken bij het nakijken en naar oplossingen die leraren echt kunnen ondersteunen. Lees verder.
Spotlight leraar en leerling met boek

Contact