SluitenSluiten
beach

Audits

hoger onderwijs | Advies

Cito logo plectrumVerder
Voor hogescholen en universiteiten

Audits

Je kent het belang van het ontwikkelen en bewaken van een systeem voor kwaliteitszorg en kwaliteitsverbetering. Daarom werk je continu en systematisch aan kwaliteitsverbetering. Daar heb je de handen vol aan.
Een interne of externe audit helpt de stand van zaken in het proces van toetsing en examinering inzichtelijk te maken. Én biedt aanknopingspunten voor verbetering. Steeds meer onderwijsinstellingen zien hier de toegevoegde waarde van.
"Zorg ervoor dat de examinering voldoet aan de wet- en regelgeving."
Jan Adema
trainer/adviseur
Het resultaat

Het resultaat

De voordelen van een interne en/of externe audit uitgevoerd door onze experts:

 • kwaliteitszorg toetsing en examinering op orde
 • verbetering van examenprocessen
 • optimaal voorbereid op bezoek van de inspectie
 • praktisch, onafhankelijk en objectief resultaat

Daarom een audit

'Voldoen aan de standaarden' is natuurlijk geen doel op zich. Je wil permanent en systematisch werken aan kwaliteitsverbetering en -bewaking van examenprocessen. Daarom is een audit bij veel hbo-instellingen al een vast onderdeel van het kwaliteitszorgbeleid.

Bijkomend voordeel: je bent optimaal voorbereid op een bezoek van de NVAO. Zij beoordelen van elke onderwijsinstelling in hoeverre de toets- en examenorganisatie voldoet aan de vereiste standaarden.

Interesse? Mail Sabine 

Interne of externe audit?

 • Externe audit uitvoeren
  Bij een externe audit voeren 2 auditoren van Cito zelfstandig het onderzoek uit. Hiervoor gebruiken we de kwaliteitsstandaarden van de NVAO. Je ontvangt van ons, op basis van analyses en conclusies, een heldere rapportage met feedback en aanbevelingen. 

 • Interne audit begeleiden
  Wil je een breder draagvlak voor kwaliteitszorg creëren binnen je organisatie? Kies dan voor een interne audit. Je eigen medewerkers voeren de audit uit, waarbij ze door Cito ondersteund worden. Het trainen van medewerkers behoort ook tot de mogelijkheden. Onze meerwaarde? Onze objectiviteit, de ruime ervaring en kennis van zaken én wij kunnen optreden als intermediair bij zaken die intern gevoelig liggen. Ook kunnen wij beoordelingsinstrumenten voor de audit uitleggen en indien gewenst inzetten. Bij een interne audit heeft de expert van Cito een adviserende rol. 

Het is ook mogelijk te kiezen voor een gecombineerde interne/externe audit.

'Een audit geeft zicht op de stand van zaken van het proces van toetsing en examinering. Ook geeft het aanknopingspunten voor verbetering. Wij helpen je graag bij het begeleiden, organiseren en uitvoeren van een audit.'

Fijn om te weten: Cito is dé expert in examinering

 • Al 50 jaar nationaal marktleider op het gebied van beoordeling en toetsconstructie
 • Internationaal toonaangevend psychometrisch instituut
 • Wereldwijd erkend en behorend tot de top 5 van testing and assessment companies
 • Gespecialiseerd aanbod toetsen en examens voor het onderwijs en het bedrijfsleven
 • Deskundige en ervaren trainers
Interesse? Sabine ter Weyden helpt je graag verder ...