SluitenSluiten
Foto training bij hogescholen en universiteiten

Borg kennisniveau en verhoog kwaliteit

Samen voor krachtig onderwijs

Voor hogescholen en universiteiten

Professionaliseer medewerkers en examenorganisatie

Elke hogeschool of universiteit wil zijn studenten eerlijk en objectief beoordelen. Daarom is het borgen van kwaliteit van medewerkers en examenprocessen je eerste prioriteit. Daag medewerkers uit het béste uit zichzelf te halen, borg het kennisniveau én daarmee de kwaliteit van onderwijs.

Hieronder vind je ons aanbod van incompany-trainingen voor hogescholen en universiteiten.

Docentprofessionalisering in het hoger onderwijs

In de afgelopen jaren heeft Cito Training & Advies vele duizenden docenten getraind en gecertificeerd. Ons vertrekpunt daarbij is altijd de context van uw onderwijsinstelling. Samen met jou bepalen we de leerdoelen en stemmen de training af op de behoeften van je organisatie.

Zo dragen wij met veel plezier en enthousiasme ons steentje bij aan het opleiden van professionals die aantoonbaar bekwaam zijn voor hun verantwoordelijkheden binnen hun (examen)organisatie.

Onze certificering als officieel bewijs van kennis en kunde is altijd volgens NVE-profielen.
BKE
SKE
Examencommissies
Beoordelen leeruitkomsten
Beoordelaar

Ons aanbod

BKE

Als examinator in het hoger onderwijs wil je werken aan de leeruitkomsten die de expertgroep BKE/SKE in opdracht van Vereniging Hogescholen heeft opgesteld. Zowel de kwaliteit van de toetsing in het algemeen als van de eigen toetsen worden daardoor verbeterd en geborgd. Wij helpen je hier graag bij met de training examinator op basisniveau (BKE).

Ons aanbod

SKE

Heb je de training examinator op basisniveau afgerond en wilt je je kennis nog verder verdiepen? Wij helpen je hier graag bij met de training examinator op seniorniveau (SKE).

Ons aanbod

Deskundigheidsbevordering examencommissies

Als lid van de examencommissie ben je verantwoordelijk voor de borging van kwaliteit van toetsen en examens. Wilt je je taken effectief uitvoeren? Wij helpen je graag hierbij. Volg de training voor leden van examen- en toetscommissies of laat Cito als extern lid deelnemen in de examencommissie.

Ons aanbod

Beoordelen leeruitkomsten hoger onderwijs

Volg de training Beoordelen van leeruitkomsten in het hoger onderwijs om te leren op welke wijze je op een betrouwbare en rechtvaardige manier leeruitkomsten kunt valideren, waarderen en erkennen. Ontwikkel de essentiële vaardigheden die nodig zijn om als volwaardig assessor van leeruitkomsten te kunnen optreden.

Ons aanbod

Beoordelen in het ho

Je wilt studenten eerlijk en betrouwbaar beoordelen. Dit vereist specifieke deskundigheid. Met de training Beoordelen in het hoger onderwijs ontwikkelt en optimaliseer je de essentiële vaardigheden die nodig zijn om als volwaardig beoordelaar op te treden.
BKE
Meer
SKE
Meer
Examencommissies
Meer
Beoordelen leeruitkomsten
Meer
Beoordelaar
Meer
Voeg direct toetsdeskundige expertise toe aan de examencommissie met een extern lid vanuit Cito

Praktijkgerichte incompany trainingen

Trainingen in examens hebben het imago stoffig te zijn. Niet bij ons. Onze trainingen zijn praktijkgericht en maken waar mogelijk gebruik van eigen materiaal van de deelnemers. Zo wordt de leerstof direct in de eigen praktijk toegepast. De trainingen worden incompany in groepen van maximaal 12 personen gegeven.

Samen geven we het leertraject vorm, waarbij interactie en vertaling naar praktijksituaties centraal staan. Onze ervaren trainers staan voor je klaar.

Trainingen op afstand

Training op locatie niet mogelijk of wenselijk?
Al meer dan 15 jaar verzorgen wij training en advies op afstand, zowel nationaal als internationaal. Door deze ervaring kunnen wij nagenoeg alle incompany trainingen voor het mbo en hoger onderwijs online uitvoeren.

In de afgelopen jaren hebben wij trainingen en consultancy op afstand verzorgd voor onder andere Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Fontys Hogeschool evenals internationaal bijvoorbeeld in Vietnam.

Deze opdrachtgevers gingen je voor

Nieuwsgierig wat anderen van onze trainingen, advies- en certificeringstrajecten vonden? Lees hier hun ervaringen.

Wie is wie?

Maak alvast kennis met ons team. Ze vertellen je graag iets over zichzelf.
Caroline Soerjo-Theeuwis helpt je graag verder ...