Sluiten

"Ik ben pas tevreden als mijn klant tevreden is."

Interview
Wil Knappers
Wil KnappersTrainer/Adviseur
Maak kennis met Wil Knappers, trainer/adviseur bij Cito.

In 1999 startte ik …

… als trainer Toetsdeskundigheid bij Cito. Van 1980 tot 1999 heb ik als docent (Nederlands en geschiedenis) gewerkt in het lager, middelbaar en hoger beroepsonderwijs, waarbij ik ook werkte als stage-/scriptiecoördinator. Van 1980 tot 1986 heb ik al eens als freelance toetsconstructeur voor Cito gewerkt. In 1999 ben ik als fulltime trainer bij Cito begonnen om, in het MBO en HO, docenten en managementteams te begeleiden in de examenprocessen en toetsontwikkelingen met trainingen en consultancy. In 2008 ben ik binnen Cito overgestapt naar de afdeling Internationaal. Sindsdien werk ik voornamelijk in het buitenland dan wel met internationale klanten op Cito.

Belangrijk in mijn trainingen en consultancy …

… is het ‘werken op maat’ voor en met een klant. Elke klant legt een andere, veelal specifieke vraag weg bij Cito. Ik ben pas tevreden met de uitvoering van een opdracht of project als de klant aangeeft tevreden te zijn.

Klanten melden over mijn trainingen …

... dat deze erg concreet zijn en dat ik vanuit Cito met heldere en direct inzetbare handvatten kom tijdens de trainingen en consultancy. Ik bied geen pasklare oplossingen maar werk samen met de klanten aan oplossingen voor hun eigen vraagstukken. Ik vertaal daarbij de ‘standaard’ toetstechnische eisen en criteria naar handzame hulpmiddelen. Ik ga daarbij zoveel mogelijk uit van de al aanwezige expertise bij onze klanten.

Mijn ervaring …

… strekt zich uit van scholen en instellingen voor Voortgezet Onderwijs tot MBO en HO in Nederland maar de laatste jaren ook uitdrukkelijk tot instellingen en bedrijven in het buitenland. Dat varieert van het verzorgen van audits op examensystemen tot het trainen in de basistechnieken van het construeren en inrichten van theoretische examens tot praktische assessments. Ook binnen Cito verzorg ik geregeld cursussen en studiebijeenkomsten voor collega’s. Ik begeleid daarnaast als projectleider voor onze internationale klanten zowel kleine, kortlopende projecten als langdurige grotere trajecten.

Naast mijn werk bij Cito …

… ben ik ook actief als docent (taalbeheersing) in het HBO voor een particuliere HO instelling in Nederland en verzorg ik vanuit mijn eigen communicatiebedrijf taaltrainingen op het gebied van schriftelijk rapporteren. Zo houd ik constant ‘voeling’ met de praktijk van het docentschap in het Nederlandse onderwijs.
Vragen? Ik help je graag verder ...