SluitenSluiten
Hoger onderwijs – training en advies – certificering

Grip op examinering en diplomering in het hoger onderwijs

Samen voor krachtig onderwijs

Cito logo plectrumVerder
Grip op examinering en diplomering in het hoger onderwijsMeer
Cito ondersteunt met training en advies

Goede toetsing maakt het verschil!

Een positieve beoordeling van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is prettig, maar een daadwerkelijke verbetering of borging van de toetskwaliteit en daarmee de onderwijskwaliteit is natuurlijk de échte beloning. Hoe staat het er in jouw organisatie voor met de kwaliteit van assessment?

Wij geloven dat een goede examenorganisatie de kwaliteit van het hoger onderwijs naar een hoger niveau kan brengen. Door ons te verdiepen in wat er precies getoetst en geëxamineerd moet worden, worden we ons tegelijkertijd bewust van wat de inhoud van het onderwijs zou moeten zijn.

Til de examinering en diplomering naar een hoger niveau

Wij ondersteunen onderwijsmanagers/-directeuren en examencommissies bij het evalueren van de verschillende vormen van assessment en het verbeteren van het de kwaliteit ervan. Dankzij onze decennialange ervaring kunnen we helder signaleren wat concrete verbeterpunten zijn voor jouw organisatie. Deze verbeterpunten vertalen we vervolgens naar praktische stappen die leiden tot een meetbaar én blijvend resultaat.

Met Cito als onafhankelijk partner, met al meer dan 50 jaar ervaring in toetsing en examinering, ben je verzekerd van kunde en kwaliteit van het hoogste niveau. Welke vorm van ondersteuning bij het professionaliseren van je examenorganisatie je ook kiest. Wij zijn er voor jou.

Docentprofessionalisering in het hoger onderwijs

In de afgelopen jaren heeft Cito Training & Advies vele duizenden docenten getraind en gecertificeerd. Ons vertrekpunt daarbij is altijd de context van uw onderwijsinstelling. Samen met jou bepalen we de leerdoelen en stemmen de training af op de behoeften van je organisatie.

Zo dragen wij met veel plezier en enthousiasme ons steentje bij aan het opleiden van professionals die aantoonbaar bekwaam zijn voor hun verantwoordelijkheden binnen hun (examen)organisatie.

Onze certificering als officieel bewijs van kennis en kunde is altijd volgens NVE-profielen.
Certificering

De grootste uitdagingen van assessment in het hoger onderwijs

  • Hoe breng je de kwaliteit van toetsing en examinering naar een hoger niveau?
  • Hoe krijg én houd je voldoende expertise op het gebied van toetsing en examinering in huis?
  • Hoe kom je tot een goed functionerende examencommissie? Hoe bewijs en borg je de deskundigheid van examenfunctionarissen?
  • Hoe waarborg je constante betrouwbare beoordeling van studenten?

Deze opdrachtgevers gingen je voor

Nieuwsgierig wat anderen van onze trainingen, advies- en certificeringstrajecten vonden? Lees hier hun ervaringen.

Wie is wie?

Maak alvast kennis met ons team. Ze vertellen je graag iets over zichzelf.

Samen naar een professionele examenorganisatie

Wil je aan de slag met het volledige proces van toetsing en examinering op jouw hogeschool of universiteit? Samen bepalen we de stappen die nog zijn om te komen tot een professionele examenorganisatie. Maar ook voor specifieke onderdelen van dit proces of voor trainingen voor kun je bij ons terecht. Daag medewerkers uit het beste uit zichzelf te halen, borg het kennisniveau en daarmee de kwaliteit van onderwijs.

Om gericht te kunnen ondersteunen en te komen tot het beste resultaat, verkennen we graag jullie belangrijkste vragen en uitdagingen tijdens een korte telefonische intake (gratis).

Caroline Soerjo helpt je graag verder ...