Sluiten
beach

Lid Vaststellingscommissie in het mbo

mbo | Certificering

Certificering voor leden vaststellingscommissie

Lid vaststellingscommissie in het mbo

Als lid van de toets- of vaststellingscommissie in het mbo ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van beoordelingsinstrumenten binnen de organisatie.
Een belangrijke taak. Wil je een onafhankelijk bewijs van kwaliteit van eigen werk, voor jezelf én je organisatie? Laat je certificeren als Lid toets-/vaststellingscommissie en toon daarmee je kennis en vaardigheden aan. Het certificaat is gebaseerd op het bijbehorende NVE functieprofiel. 

Wat gaan we doen tijdens dit traject?

Je levert aan de hand van gestelde criteria een portfolio aan, met daarin een door u vastgestelde schriftelijke toets met open of gesloten vragen én een authentieke praktijktoets. Het samenstellen van het portfolio neemt gemiddeld 20 uur in beslag.

Je portfolio wordt door twee Cito-assessoren onafhankelijk van elkaar beoordeeld. Wanneer dit aan de gestelde eisen voldoet dan ontvangt u het certificaat Lid toets-/vaststellingscommissie. Hiermee kunt u zich laten registreren in het NVE Register voor Examenfunctionarissen. Het certificaat is 5 jaar geldig.

Is uw portfolio onvolledig, dan mag u uw portfolio één keer bijstellen.

Het resultaat
Na de certificering als lid vaststellingscommissie mbo
  • Ben je aantoonbaar bekwaam
  • Ben je breed inzetbaar
  • Kun je gedegen mondeling en schriftelijk rapporteren
  • Kun je je laten opnemen in het Register voor Examenfunctionarissen van de NVE
"Met een certificaat is je deskundigheid aantoonbaar."
Rick van Lent
trainer/adviseur

Toelatingseisen

Het certificeringstraject Lid vaststellingscommissie in het mbo is geschikt voor iedereen binnen het mbo die zich bezig houdt met het vaststellen van toetsen en examens én leden van vaststellingscommissies en/of examencommissies. Vereist is dat je ervaring hebt met het vaststellen van kennistoetsen en/of vaardigheids- en competentietoetsen.
 

We helpen je graag verder

Wanneer je contact met ons opneemt, helpt Sabine ter Weijden je graag verder. Zij verzorgt de intake en beantwoord al uw vragen.
 

Goed om te weten: Cito is dé expert in examinering 

  • Al 50 jaar nationaal marktleider op het gebied van beoordeling en toetsconstructie
  • Internationaal toonaangevend psychometrisch instituut
  • Wereldwijd erkend en behorend tot de top 5 van testing and assessment companies
  • Gespecialiseerd aanbod toetsen en examens voor het onderwijs en het bedrijfsleven
  • Deskundige en ervaren trainers
"Certificering biedt voordelen voor jezelf én voor je onderwijsinstelling. Krijg inzicht in je competenties, vergroot je inzetbaarheid en draag bij aan het imago van de onderwijsinstelling."