Sluiten

‘Deskundigheid van deelnemers vind ik erg belangrijk.’

Interview
Roos Köhker, adviseur en trainer bij Cito
Roos KöhlerTrainer/adviseur
Maak kennis met Roos Köhler, trainer/adviseur bij Cito

Met veel plezier …

… werk ik als trainer en adviseur binnen het vo, mbo en ho. De eerste vraag die ik tijdens een training altijd stel is: Waarom toets je? Of je nu al veel kennis hebt van toetsing en beoordeling of net komt kijken, dit blijft een wezenlijke vraag.

Voor mij is het belangrijk …

… om vanuit een goede band met de deelnemers een traject in te gaan. De deskundigheid van de deelnemers vind ik daarbij van groot belang. De aanwezig kennis en expertise wil ik gebruiken tijdens de trainingen om de (nieuwe) begrippen in te bedden en te kunnen linken aan eerdere ervaringen.

Mijn achtergrond als …

… onderwijskundige leert mij dat informatie op die manier beter beklijft bij deelnemers. Voordat ik als toetsdeskundige begon heb ik 15 jaar voor de klas gestaan. Deze achtergrond kan ik nog elke dag gebruiken bij het construeren van trainingen en het ingaan van een adviesgesprek. Ik weet dat de onderwijspraktijk weerbarstig kan zijn en het soms als docent schipperen is met je tijd. Bij het maken van een goede toets is dit niet anders. Wil je valide, betrouwbare en transparante toetsen maken dan kost dat wel tijd. Maar daarentegen geldt ook: als je blijft doen wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg.

Ik ga graag in gesprek …

… om te kijken welke keuzes je kunt maken om tijd in te ruimen voor het verbeteren van je toetsen, je toetsbeleid, het inrichten van je examencommissies en zo verder. Graag tot ziens!

Vragen? Ik help je graag verder ...