SluitenSluiten
Docenten mbo in overleg

Grip op examineren en diplomeren

Samen voor krachtig onderwijs

Training in het mbo

Dit zijn onze incompany trainingen in het mbo

Je wilt dat iedere student een eerlijke en betrouwbare beoordeling krijgt. Ook de inspectie verlangt een hoge kwaliteit van en inzicht in examenprocessen. Hoe krijg je grip op examineren en diplomeren? Hoe beoordeel je ingekochte examens? Onze ervaren trainers spelen goed in op vragen die leven bij docenten en examenfunctionarissen. Of ze nu zelf examens maken of lid zijn van de examencommissie of vaststellingsadviescommissie. Samen gaan we voor hetzelfde doel: betrouwbaar toetsen en examineren.

Al onze trainingen zijn afgestemd op de competentie-profielen van de NVE

Al onze trainingen in het mbo zijn incompany

Onze trainingen zijn praktijkgericht en maken waar mogelijk gebruik van eigen materiaal van de deelnemers. Zo wordt de leerstof direct in de eigen praktijk toegepast. De trainingen worden incompany in groepen van maximaal 12 personen gegeven. Samen geven we het leertraject vorm, waarbij interactie en vertaling naar praktijksituaties centraal staan. Onze ervaren trainers staan voor je klaar.

Trainingen op afstand

Training op locatie niet mogelijk of wenselijk?
Al meer dan 15 jaar verzorgen wij training en advies op afstand, zowel nationaal als internationaal. Door deze ervaring kunnen wij nagenoeg alle incompany trainingen voor het mbo en hoger onderwijs online uitvoeren.

In de afgelopen jaren hebben wij trainingen en consultancy op afstand verzorgd voor onder andere Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Fontys Hogeschool evenals internationaal bijvoorbeeld in Vietnam.
Beoordelaars
Examencommissies
Toetsconstructeurs
Toetsdeskundige
Vaststellers examens

Ons aanbod

Hoe beoordeel jij eerlijk en betrouwbaar de competenties van studenten? Wie zich bezig houdt met het beoordelen van studenten weet hoe verschillend directe collega’s kunnen beoordelen. In deze praktijkgerichte training buigt je je met onze ervaren trainers over het gebruik van het assessment en hoe je samen met collega’s tot een eerlijke en betrouwbare beoordeling komt.

Beoordelen in het mbo

Eerlijk en betrouwbaar beoordelen vereist specifieke deskundigheid. Met de training Beoordelen in het mbo ontwikkel je de essentiële vaardigheden die nodig zijn om als volwaardig beoordelaar op te kunnen treden. Zodat elke student een betrouwbare beoordeling krijgt.

Opfristraining beoordelen in het mbo

Zin om je kennis op te frissen? Je bent geschoold om formatieve toetsen, kennis- en/of praktijkexamens of PvB’s te beoordelen en wilt je toetsdeskundigheid onderhouden en verbeteren. Neem de ruimte voor reflectie en verbetering en volg onze opfristraining beoordelaar in het mbo.

Taalbeoordelaar

Wil je de taalprestaties Nederlands, Engels of Duits van uw studenten goed kunnen beoordelen? Dat vergt enige oefening. Cito ondersteunt je hier graag bij met een training Taalbeoordelaar. Hierin leer je de onderdelen spreken, schrijven en gesprekken voeren objectief beoordelen, gebaseerd op de verschillende niveaus van de referentiekaders.

Taalbeoordelaar | combinatie training & certificering

In de gecombineerde traject Training & Certificering Taalbeoordelaar leer je zo betrouwbaar mogelijk taal beoordelen vanuit de referentiekaders. Ook kun je na de training vanuit verschillende referentieniveaus taalproducten inschatten en beoordelen. Aan het eind van het leertraject heb je de mogelijkheid om direct je certificaat te behalen.

Ons aanbod

Optimaliseer met deze leergang het functioneren van de examencommissie. De leergang is een combinatie van theorie en praktijk en wordt geheel afgestemd op de vragen die bij de examenfunctionarissen leven.

Leergang examencommissie mbo

De leergang examencommissie mbo helpt een examencommissie goed en efficiënt te functioneren. Je maakt kennis met alle facetten rondom de rollen, taken en procedures van een examencommissie. De leergang is naar behoefte in te vullen en is een combinatie van praktijk en theorie.

Ons aanbod

Hoe ontwikkel je betrouwbare toetsen die de kennis en kunde van studenten objectief beoordeelt? Een goede toets of examen maakt het onderscheid tussen sterke en zwakke studenten, maar wanneer is een toets van die kwaliteit? Onze trainers delen graag hun kennis en ervaring in deze praktijkgerichte trainingen.

Toetsconstructie in het mbo

Het maken van een goede toets of examen blijkt soms best een lastige klus. Onze ervaren trainers ondersteunen je graag in deze (meerdaagse) training, waarin we samen het toetsconstructieproces met je doorlopen én je zelf actief aan de slag gaat.

Ons aanbod

Examinering is belangrijk in het onderwijs. Daarom is het goed dat jouw medewerkers zich specialiseren in het maken van toetsen en examens. Dit kan met de driedaagse training Toetsdeskundige. Onze trainers leiden je medewerkers op met praktische adviezen op verschillende niveaus. Zoals bij het opstellen, vaststellen, uitvoeren en borgen van het beleid rondom toetsing en examinering.

Het profiel van een toetsdeskundige

Als toetsdeskundige heb je een brede kijk op toetsing en examinering. Je beschikt over kennis die je kunt inzetten voor jouw examenorganisatie. Zoals praktische adviezen en opbouwende feedback aan collega’s. Ook ondersteun je bij de ontwikkeling van beleid, op het gebied van toetsing en examinering.

Ons aanbod

Zijn deze examenvragen goed opgesteld? Dekken de leeropdrachten de leerdoelen? Vragen die altijd spelen in het hoofd van leden van vaststellings- en/of examencommissies. In deze praktijkgerichte training leer je de kwaliteit van examens en de cesuur betrouwbaar te beoordelen en te bepalen. Onze ervaren trainers ondersteunen je hier graag bij.

Vaststelling exameninstrumenten

Als lid van de vaststellingscommissie ben je altijd bezig de kwaliteit van toetsen en examens te vaststellen. Niet alleen beoordeel je de kwaliteit van de vragen en/of opdrachten en bijbehorend correctievoorschrift. Ook adviseer je over de normering. In de training Vaststelling exameninstrumenten in het mbo leer je de kwaliteit van examens en cesuur betrouwbaar te beoordelen en te bepalen.
Beoordelaars
Meer
Examencommissies
Meer
Toetsconstructeurs
Meer
Toetsdeskundige
Meer
Vaststellers examens
Meer

Deze klanten gingen je voor

NIeuwsgierig wat anderen van onze trainingen vonden? Lees hier hun ervaringen.

Wie is wie?

Maak alvast kennis met ons team. Ze vertellen je graag iets over zichzelf.